ŠAHOVSKI TURNIR

Het-trik Nikole Đukića

Velemajstor Nikola Đukić iz Podgorice pobjednik je međunarodnog šahovskog turnira Memorijal "Branko Vukmanović"
60 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 20.04.2014. 18:43h

Velemajstor Nikola Đukić iz Podgorice pobjednik je međunarodnog šahovskog turnira Memorijal "Branko Vukmanović", koji je odigran u Tivtu. To je treći uzastopni trijumf Đukića na ovom Memorijalu. Aktuelni prvak Crne Gore je do prvog mjesta stigao sa 7 poena iz 9 partija.

Toliko bodova su sakupili i velemajstor Dejan Pikula iz Beograda, FIDE majstor Luka Drašković iz Bara i internacionalni majstor Marko Krivokapić iz Nikšića. Po 6,5 poena su osvojili Veljko Draganić, Miloš Perunović, Milan Vukić, Danilo Milanović i Milan Draško.

Najuspješniji veteran je Božidar Ivanović, a najuspješniji omladinac Aleksandar Tomić, dok je najbolje plasirana šahistkinja bila Tijana Blagojević. Najuspješniji predstavnik domaćina je predsjednik ŠK Mimoza, Dragan Popadić.

Dodijeljene su i specijalne nagrade u nižim rejting kategorijama: od 2.100 do 2.200 najbolji je bio Nenad Karišik, a ispod 2.100 Bojan Prijović.

Na turniru je učestvovalo 75 igrača iz Crne Gore, Srbije i Bosne i Hercegovine, od čega 11 velemajstora i 7 internacionalnih majstora, što čini četvrti po redu Memorijal, najmasovnijim i najkvalitetnijim do sada.

Nagrade pobjednicima uručili su potpredsjednik opštine Tivat Krsto Bošković, sekretar ŠK Mimoza Josip Staničić i predsjednik skupštine tivatskog kluba Mato Marović.

Zlatnik sa likom Branka Vukmanovića je sekretaru Staničiću uručila Tamara Vukmanović.

Turnir je igran u multimedijalnoj sali opštine Tivat, tempo igre je bio 15 minuta po igraču, a sudili su Veselin Balšić i Lidija Blagojević.

Preporučujemo za Vas