Hamilton: Nevjerovatan osjećaj

"Bio je ovo dobar vikend za naš tim. Zadovoljan sam i ja, osvojio sam drugo mjesto i ostao vodeći u generalnom plasmanu“, objasnio je Rozberg
0 komentar(a)
Luis Hamilton, Foto: Reuters
Luis Hamilton, Foto: Reuters
Ažurirano: 20.04.2014. 11:22h

Luis Hamilton je nezasutavljiv ove sezone. Britanac je na Velikoj nagradi Kine ostvario treću uzastopnu pobjedu i najavio da bi mogao da se okiti šampionskim lovorom.

On je na taj način postao prvi vozač Mercedesa od Huana Manuela Fanđa 1954. godine koji je vezao tri trijumfa zaredom.

Takođe, zajedno sa Nikom Rozbergom je Mercedesu donio treću uzastopnu dvostruku pobjedu, što je prethodno pošlo za rukom jedino Ferariju 2004. godine.

"Ovo je nevjerovatan osjećaj, ostvario sam treću uzastopnu pobjedu. Ovaj rezultat pokazuje da tim radi sjajan posao i samo treba da nastavimo u ovakvom ritmu. Sigurno da će biti teško u narednim trkama, jer že svi željeti da me pobijede. Mislim da smo imali dobru taktiku, sve je išlo onako kako smo željeli i prezadovoljan sam“, rekao je Hamilton.

Rozberg je bio zadovoljan drugim mjestom, kojim je ostao na prvom mjestu u generalnom poretku vozača.

"Bio je ovo dobar vikend za naš tim. Zadovoljan sam i ja, osvojio sam drugo mjesto i ostao vodeći u generalnom plasmanu“, objasnio je Rozberg.

Fernando Alonso (Ferari) polako se budi, zauzeo je treće mjesto.

"iskreno, lijepo iznenađenje za tim i mene, s obzirom na start sezone koji smo imali. Malo sam se zabrinuo poslije kontakta sa Felipe Masom, zvao sam preko radija tim da provjeri bolid. Na sreću, sve je bilo uredu, srećan sam što sam završio trku i prvi put završio na pobjedničkom postolju“, objasio je Španac.

Bonus video: