Ragbi turnir u Baru: Lovćen najjači, premijera Mornara

Trener Mornara Nenad Švraka, kazao je da je zadovoljan igrom i zalaganjem svojih igrača
0 komentar(a)
Lovćen-Nikšić, Foto: Goran Đukanović
Lovćen-Nikšić, Foto: Goran Đukanović
Ažurirano: 19.04.2014. 18:00h

Ragbi klub Lovćen trijumfovao je na prijateljskom turniru u Baru. Ekipa Nikšića pobjedila je barski Mornar sa 15:0, da bi u nastavku Lovćen bio jači od Nikšićana 33:12.

Ovo je prvi ragbi turnir u Baru i prva utakmica Mornara u ragbiju 15.

Trener Mornara Nenad Švraka, nekadašnji igrač beogradskog Ragbi kluba Partizan, kazao je da je zadovoljan igrom i zalaganjem svojih igrača.

"Sa formiranjem kluba i treninzima počeli smo prije tri-četiri mjeseca. Većina igrača prije toga nije imala dodira sa ragbijem, ali su imali volju. Zadovoljan sa njihovim napretkom, mada je potrebno još dosta vremena za sticanje iskustva", kazao je Švraka.

Klub je tek prošle sedmice dobio zvaničnu registraciju tako da sada kreću sa traženjem sponzora, upisivanjem novih članova svih uzrasta i formiranjem mlađih kategorija. Zainteresovani se mogu prijaviti preko fejsbuk grupe Ragbi klub "Mornar" Bar.

U Crnoj Gori trenutno ima šest ragbi klubova. Narednom mjeseca ih očekuje nastup na turniru u Novom Sadu, zatim krajem maja takmičenje u Solunu na turniru Evropske B divizije u olimpijskoj verziji ragbija 7, a zatim kreće nastavak domaćeg prvenstva.

Bonus video: