Protiv Norveške šansa da se pomjere sa nule

Crnogorske odbojkašice večeras (20.15 u Baru) protiv Skandinavki igraju meč 3. kola grupe C kvalifikacija za Evropsko prvenstvo
73 pregleda 0 komentar(a)
Marija Milović, Crna Gora - Ukrajina, Foto: OSCG
Marija Milović, Crna Gora - Ukrajina, Foto: OSCG
Ažurirano: 22.08.2018. 09:44h

Nakon dva odigrana kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, odbojkašice Crne Gore su na nuli, čak i bez osvojenog seta u duelima sa Grčkom u gostima i Ukrajinom kod kuće. Izabranice Dragana Nešića večeras u Baru (20.15 časova) protiv Norveške, kao i u nedjelju u gostima sa istim rivalom, imaju šansu da ubilježe prve bodove u grupi C…

"Iza nas su dvije teške utakmice iz kojih se nadam da ćemo izvući samo dobro i da ćemo stvari koje nismo uspjele da uradimo kako treba u prethodnim mečevima ispraviti protiv Norveške", kaže za “Vijesti” Marija Milović, srednja blokerka naše reprezentacije.

"Čeka nas težak meč, ali se nadam da ćemo uz našu publiku i u našoj hali ostvariti dobar rezultat i popraviti sliku naše igre. Takođe, mislim da je vrijeme i da se ozbiljan rad, koji je iza nas, konačno isplati i prikaže u meču sa Norveškom", dodala je Milovićeva.

Crna Gora u prva dva kola nije bila ni blizu osvajanja seta, ali je Norveška selekcija sa kojom naše odbojkašice mogu i moraju da izađu na kraj.

"Protiv Norveške imamo priliku da popravimo utisak i pokažemo šta smo radile u proteklih mjesec i po dana. Norveška je slabija od protivnika sa kojima smo do sada igrale u grupi, tako da vjerujem da je moguće da se pokažemo u boljem svijetlu", istakla je Jelena Cvijović, primač servisa “crvenih”.

S obzirom na to da Ukrajina i Grčka imaju maksimalan učinak nakon prva dva kola, a da dvije prvoplasirane selekcije iz grupe idu na EP, jasno je da će “crvene” do kraja morati, vjerovatno, da upišu sve četiri pobjede da bi bile sigurne u vizu za EP, što će biti i te kako težak zadatak.

"Što se tiče naših šansi da se kvalifikujemo na EP, bitno nam je da izvučemo maksimalne bodove iz ovih utakmica sa Norveškom, a poslije imamo šansu, iako dosta zavisi i od ostalih rezultata u grupi. Ali, mi ćemo se, prvenstveno, fokusirati na ove mečeve i našu igru", zaključila je Marija Milović.

Bonus video: