Sušić: U Brazilu neće biti seksa, ako žele igrači neka koriste "desanku"!

"Ne zanima me kako će odlučiti drugi selektori. Ne idemo u Brazil na ekskurziju već da odigramo što bolje, da donesemo radosti navijačima Bosne i Hercegovine", izjavio je Sušić
12 komentar(a)
Safet Sušić, Foto: Reuters
Safet Sušić, Foto: Reuters
Ažurirano: 19.04.2014. 12:36h

Pojedini selektori zabranjuju, neki dozvoljavaju seks u slobodnim danila tokom Mundijala u fudbalu. Selektor Bosne i Hercegovine Safet Sušić spada u kategodiju onih koji do neće dopustiti, a ima i alternativno "rješenje"...

"Seksa u Brazilu neće biti! Neka se snalaze kako znaju. Ima „desanka“. Tako napiši ako smiješ! Ne zanima me kako će odlučiti drugi selektori. Ne idemo u Brazil na ekskurziju već da odigramo što bolje, da donesemo radosti navijačima Bosne i Hercegovine", izjavio je Sušić za Avazov Sport, najavljujući tako “vojničku disciplinu” u Brazilu.

Bosna i Hercegovina će, po svemu sudeći, u Brazil voditi i kuvara.

"Ne znam. Čuo sam da ide. To je pitanje za dr. Karabega. Što se mene tiče ne mora. Bio sam u hotelu, hrana je odlična. Nemam ništa protiv da ide kuhar. Pogotovo ako će to biti od koristi", kaže Sušić.

A na pitanje d ali reprezentacija treba i psihologa, popularni Pape odgovara:

"Mislim da ne treba. Ne znam da li sam ikada u ekipi imao psihologa. Ustvari, u Sarajevu smo imali. Znate već koga, mada ja tada nisam bio u klubu. U jugoslovenskoj reprezentaciji smo imali jednog finog učtivog gospodina koji nam je puštao neku laganu muziku. Pričao je kako nas to odmara, opušta, te kako ima efekta", rekao je Sušić i saopštio svoj stav:

"Ne treba nam psiholog! Ne znam koga bi danas tiha muzika opustila. Bojim se da bi se psiholog loše osjećao nakon nekoliko seansi (smijeh). Možda bi njemu trebao poslije psihijatar", istakao je selektor Bosne i Hercegovine.

Ćiro Blažević: Drago mi je da je Sušić malo otkačio

Izjavu Sušića komentarisao je i legendarni Ćiro Blažević, bivši selektor BiH.

"Čujte sine, mene čudi da se Pape šalio. On je inače vrlo zatvoren, ali drago mi je da je malo otkačio. To će sigurno izazvati pozitivne reakcije i simpatije navijača i javnosti", kazao je Blažević za novinsku agenciju Patria.

Blažević je napomenuo da je Sušićeva odluka potpuno ispravna te da u vrijeme odigravanja Svjetskog prvenstva nema vremena ni za šta osim za igru i odmor.

"To je takmičenje turnirskog tipa i u tom periodu niko ne razmišlja ni o čemu drugom. Jako je važno da se igrači odmaraju, a znamo koliko energije treba za seks", kazao je Blažević, koji je pojasnio da je pravilo "apstinencije od seksa" važilo i za Hrvatsku kada je osvojila treća mjesto na Svjetskom prvenstvu 1998. godine u Francuskoj, a kada je Blažević bio selektor.

Bosna i Hercegovina će na Mundijalu igrati u grupi F sa selekcijama Argentine, Nigerije i Irana.

Bonus video: