Mitrović: Dva puta me tukli da bih kazao da sam napao Nikčević

U pismu dodaje da su mu policajci rekli brojeve telefona koje je kontaktirao
124 pregleda 18 komentar(a)
Ažurirano: 18.04.2014. 18:50h

Nikšićanin Vladimir Mitrović, jedan od osumnjičenih za napad na novinarku “Dana” Lidiju Nikčević, tvrdi da je policija batinama i ucjenama od njega iznudila priznanje.

Mitrović je, desetak dana uoči prvog ročišta u slučaju brutalnog prebijanja Nikčevićeve, dostavio TV Vijesti pismo u kome detaljno opisuje kako ga je navodno policija batinama prislila da prizna njegovu, ali i navodnu umiješanost ostalih osumnjičenih za napad na novinarku.

Napisao je da je neprijatne susrete sa policijom imao dva puta. Prvi put sredinom marta, kada ga je, navodno, jedan od inspektora sa još nekoliko policajaca maskiranih fantomkama odveo na parking Željezare, gdje su ga prebili. Drugo batinanje, navodno, doživio je 26. marta nakon saslušanja u stanici policije.

Objasnio je da mu tada nakon razgovora u policiji nijesu dozvolili da izađe na glavni izlaz, nego na sporedni.

“Dok sam išao prema zgradi 'Šik Javorka', uhvatila su me dva lica sa fantomkama na glavi, dok je treći bio za volanom vozila, koliko se sjećam marke 'pasat'. Poveli su me negdje u šumu put Lukova, stavili mi fantomku na glavu i tu su me bili, vezali i ucjenjivali da više nikad svoju djecu neću vidjeti ako ne uradim kako oni kažu”, napisao je Mitrović.

U pismu dodaje da su mu policajci rekli brojeve telefona koje je kontaktirao.

“To su Miletić (Željko), Gardašević (Milovan), Đurđevac (Vukašin), Abramović (Zoran) i Bulatović (Nikola). Rekli su mi da samo ova imena moram da pomenem i ničija drugo”, piše u pismu, koje je, tvrdi Vladimirov otac Milovan, potpisao sam osumnjičeni.

Da se utvrdi istina

Milovan je “Vijestima” ispričao da mu je sin, tokom prve posjete u Istražnom zatvoru, nagovijestio da detaljno opisano priznanje, koje je dao policiji i tužilaštvu, nije prava istina, i da će mu, sljedeći put kada se vide, predati pismo sa pojedinostima.

Stariji Mitrović rekao je da očekuje od nadležnih da utvrde pravu istinu.

“On tvrdi da je ovo istina i ja na to mogu samo da dodam da podržavam njega ako je ovo istina i da ćemo onda ići dalje. Ako nije, neka onda snosi posljedice”,kazao je Milovan.

Mitrović je napisao i da je sve što je priznao bio prinuđen da kaže zbog straha za svoju porodicu, i da on i ostali osumnjičeni nemaju nikakve veze sa napadom na novinarku Nikčević.

“Tada sam pod pritiskom i ucjenom morao da potpišem izjavu koja je već bila spremna”, napisao je on.

Suđenje za napad na novinarku zakazano je za 29. mart.

Pretučena novinarka “Dana” Lidija Nikčević rekla je, komenatrišući Mitrovićeve tvrdnje iz pisma, da ona ne sumnja u dokaze koje su prikupili policija i tužilaštvo tokom tromjesečne istrage, te da očekuje da se i sve dokaže tokom sudskog postupka.

U nikšićkoj policiji kratko su odgovorili da je predmet sada u nadležnosti tužilaštva i suda.

Nikčević je brutalno pretučena 3. januara oko 19.15 časova u Ulici serdara Jola Piletića. Tada ju je muškarac sa fantomkom na glavi i obučen u crno, više puta udario gumenom palicom po glavi.

Nakon tromjesečne istrage, policija je saopštila da se Miletić, vlasnik pogrebnog preduzeća “Narcis”, sumnjiči da je naručio i finansirao prebijanje Nikčevićeve, dok je Gardašević osumnjičen za planiranje i prebijanje novinarke.

Galerija

Bonus video: