Uhapšen osumnjičeni da je napao mladića i uzeo iPhone

Mobilni telefen je vraćen M.R, a S.B. je danas predat zamjeniku Višeg državnog tužioca
5 komentar(a)
iPhone 5S, Foto: AP
iPhone 5S, Foto: AP
Ažurirano: 18.04.2014. 16:49h

Podgorička policija uhapsila je S.B. (19), rođenog u Cetinju, nastanjenog u Podgorici, zbog osnovane sumnje da je počinio krivično djelo.

Kako se navodi u saopštenju Uprave polcije, sumnja se da je S.B, 16. aprila 2014, oko 19,40 časova, sa dva nepoznata lica, u ulici Mitra Bakića u Podgorici od oštećenog M.R, uz upotrebu fizičke sile, otuđio mobilni telefon iPhone 5S, vrijedan 580 eura.

"S.B. je prethodno, kako se sumnja, pozvao radnju za prodaju i servis mobilnih telefona u Podgorici, u kojoj je M.R. zaposlen, lažno se predstavio i kazao da je zainteresovan za kupovinu tog telefona, ali da ne poznaje dobro grad, te da bi stoga želio da mu neko od radnika donese telefon kod Autobuske stanice.

Kada se M.R. dovezao vozilom na pomenutu lokaciju, susreo se sa S.B. i pokazao mu telefon, što su druga dva NN lica iskoristila i zadala mu više udaraca u predjelu glave i tijela, nakon čega su otuđili pomenuti telefon i dali se u bjekstvo", piše u saopštenju.

Policijski službenici su, 17. aprila 2014. godine, kada je oštećeni i prijavio događaj, preduzeli aktivnosti na njegovom rasvjetljavanju, koje su istog dana rezultirale identifikovanjem i lišenjem slobode S.B. i pronalaskom predmetnog telefona.

Mobilni telefen je vraćen M.R, a S.B. je danas, uz poseban izvještaj kao dopunu krivične prijave, predat zamjeniku Višeg državnog tužioca u Podgorici, zbog osnovane sumnje da je počinio navedeno krivično djelo.

Bonus video: