PRVENSTVO U BARU

Kik boks klub Bar: Sjajna organizacija i rezultati

Najmlađi crnogorski kik-boks klub, Bar, bio je više nego uspješan organizator Prvenstva Crne Gore u SC "Topolica"
505 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 17.04.2014. 16:20h

Najmlađi crnogorski kik-boks klub, Bar, bio je više nego uspješan tahnički organizator Prvenstva Crne Gore u SC "Topolica". Uz to, u svom prvom učešću KBK Bar je postigao odlične rezultate, pošto su od tri učesnika dvojica osvojili titule državnog prvaka.

U juniorskoj konkurenciji lou-kika do 91 kilogram prvi je bio Đorđe Percobić, a u istoj disciplini do 54 kilograma slavio je i Semir Murić.

Junior Mensur Ajdarpašić je zbog povrede morao odustati od borbe u kategoriji do 81 kilogram.

"Zadovoljan sam svim što smo uradili u Baru i organizacijom i rezultatima. Ostaje žal što Milica Hajduković i Stojan Dabanović nijesu imali protivnike i što je njihov trud ovoga puta bio uzaludan. Zahvalio bih se svima koji su mi pomogli u posljednjih mjesec dana priprema u organizaciji prvenstva", kazao je Jozo Dabović, trener KBK Bar.

Zadovoljni šampionatom bili su i u podgoričkom Radu, koji je takođe imao tri takmičara, ali u seniorskoj konkurenciji.

Aleksandar Danilović je u superteškoj osvojio srebro, a medalju istog sjaja osvojio je Bojan Božović do 81 kilogram, dok je njegov klupski drug Nikola Stajović u istoj kategoriji bio bronzani.

"Danilović nije imao rivala u kategoriji do 91 kilogram, pa je odlučio da nastupi u superteškoj i pružio je u finalu žestok otrpor prvaku Balkana Miroslavu Vujoviću. Stajović je u sjajnoj borbi sudijskim preglasavanjem izgubio od neupoiredivo iskusnijeg takmičara Emira Derviševića, koji je potom u finalu savladao i Božovića, kojem je to bio tek drugi meč u karijeri. Moji takmičari pokazali su potencijal, koji bi istrajnim radom pretvorili u vrhunski kvalitet. Želimo da zahvalimo Željku Nikoliću, koji nam je pomogao oko priprema i odlaska na takmičenje", naglasio je trener Rada, Veselin Piletić.