Milačić skratio spisak za kvalifikacije za EP, Peruničić i Vujadinović otkazale

Kvalifikacioni turnir biće odigran u Baru od 9. do 11. maja, a pored crnogorske učestvovaće još i selekcije Bosne i Hercegovine, Litvanije i Estonije.
1 komentar(a)
Vladimir Milačić, Foto: Saša Jončić
Vladimir Milačić, Foto: Saša Jončić
Ažurirano: 17.04.2014. 09:56h

Vladimir Milačić, selektor odbojkašica Crne Gore, skratio je širi spisak za šest imena, pa ukupno 18 igrači konkuriše za tim koji će igrati prvu rundu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2015. godine u Belgiji i Holandiji.

Za šireg spiska je otpao tandem iz Budućnost Zetatransa, primač Dragana Peruničić i korektor Neda Vujadinović, standardne u prethodnim akcijama.

"Obje su same otkazale, Peruničić zbog obaveza na fakultetu, a Vujadinović zbog problema sa ramenom, koji su je mučili protekle sezone, zbog čega, kako mi je rekla, treba vremena da to potpuno sanira", rekao nam je Milačić.

Na užem spisku nema ni tehničarke Marije Đonović, koja će se priključiti juniorkama, korektorke Jelene Šofranac, srednjih blokerki Jelene Rosić i Tijane Jakić.

Ako ne bude neočekivanih otkaza, na okupljanju u Baru, 24. aprila, kako nam je potvrdio Milačić, pojaviće se 15 od 18 igračica, dok će, zbog obaveza u završnicama svojih prvenstava kasniti Tanja Bokan, Ksenija Ivanović i Marija Sandić.

Bokan 8. maja igra finale plej-ofa, dan prije početka kvalifikacionog turnira, dok je eventulna peta utakmica finala plej-ofa Njemačke 12. maja, zbog čega postoji mogućnost da na vrijeme ne stigne Ksenija Ivanović.

Kvalifikacioni turnir u Baru igra se od 9. do 11. maja, a pored crnogorske učestvovaće još i selekcije Bosne i Hercegovine, Litvanije i Estonije.

U drugu rundu kvalifikacija plasiraće se prve dvije reprezentacije iz grupe.

Spisak

Tehničari

Evgenija Milivojević (Luka Bar)

Marija Bojović (Budućnost)

Korektori

Nikoleta Perović (Luka Bar)

Elza Hadžisalihović (Luka Bar)

Primači

Tatjana Bokan (Kan, Francuska)

Ksenija Ivanović (Visbaden, Njemačka)

Danijela Džaković (Jedinstvo Užice, Srbija)

Jelena Cvijović (Dinamo Pančevo)

Milana Rovčanin (Budućnost)

Tamara Kovačević (Luka Bar)

Iva Vujošević (Galeb)

Srednji blokeri

Marija Sandić (CSM Targovište, Rumunija)

Marija Milović (Luka Bar)

Andrea Laković (Dudingen, Švajcarska)

Ana Otašević (Unik Pjatra, Rumunija)

Libera

Ana Raičević (Budućnost)

Dragana Vulević (Galeb)

Melisa Cenović (Luka Bar)

Bonus video: