ODBOJKA

Bokan i Matijašević u polufinalu plej-ofa Francuske, Ćulafić ispao

Najbolja crnogorska odbojkašica je meč protiv Istra završila sa 10 poena (44 posto uspješnosti u napadu), od čega osam iz napada, po jedan iz bloka i servisa
0 komentar(a)
Tanja Bokan, Foto: Cev.lu
Tanja Bokan, Foto: Cev.lu
Ažurirano: 16.04.2014. 22:21h

Tanja Bokan je sa Kanom, očekivano, u dva meča završila posao u četvrtfinalu plej-ofa odbojkaškog prvenstva Francuske protiv Istra - i večeras je šampion Francuske slavio 3:0 (25:11, 25:16, 25:16), ovoga puta u gostima.

Najbolja crnogorska odbojkašica je meč završila sa 10 poena (44 posto uspješnosti u napadu), od čega osam iz napada, po jedan iz bloka i servisa.

Kan će u polufinalu (serija počinje 26. aprila) igrati protiv Le Kanea, koji je u dva meča izbacio Sen Klod Pariz.

U polufinalu je i Bezije (2:0 protiv Venejea), koji čeka pobjednika jedine majstorice u četvrtfinalu između Nanta i Miluza.

U polufinale muškog plej-ofa plasirao se bivši selektor muške reprezentacije Crne Gore Nikola Matijašević, čiji je Šomon u dva meča četvrtfinala eliminisao Tuluz.

Nakon pobjede u gostima sa 3:1, Šomon je večeras a svom terenu slavio 3:2 (25:14, 21:25, 25:22, 23:25, 15:13).

Šomon će u polufinalu (počev od 26. aprila) igrati protiv Tura.

U polufinale nije uspio da se plasira crnogorski reprezentativac Miloš Ćulafić sa Setom, koji je u dva meča eliminisan od Pari voleja. Ćulafić u prvom duelu nije bio u sastavu, dok juče nije ulazio u igru.

Završetkom obaveza u Francuskoj, Ćulafić će sada moći da se priključi pripremama reprezentacije za kvalifikacije za Evropsko prvenstvo.

Pari volej će u polufinalu igrati protiv Ajačija, koji je dva puta bio bolji od Bovea.