Andrić: Ivanu Šoć su nepokretnu otpustili iz bolnice

Đurašković je prepričao i njegov razgovor sa optuženim ljekarima, tvrdeći da su ga i dr Dupanović i dr Obradović uvjeravali da je organski zdrava, te da nema svinjski grip
143 pregleda 10 komentar(a)
Ažurirano: 16.04.2014. 09:30h

Dragana Andrić kazala je u Višem sudu u Podgorici da su pokojnu njenu sugrađanku Ivanu Šoć (30) ljekari “nepokretnu otpustili iz bolnice".

Andrić je to kazala svjedočeći na suđenju ljekarima dr Draganu Lj. Obradoviću i Brankici S. Dupanović optuženim za nesavjesno liječenje Šoć.

"Vidjela sam da je Ivana bila potpuno nepokretna kada su joj pomagali da izađe iz auta u porodični stan. Baš me začudilo kako je neko mogao da je otpusti iz bolnice, nije mogla ni oči da otvori", navela ja Andrić.

Drugi svjedok Predrag Đurašković, rekao je da je od Miladina Šoća, Ivaninog oca, saznao da mu je kćerka teško bolesna.

Đurašković je prepričao i njegov razgovor sa optuženim ljekarima, tvrdeći da su ga i dr Dupanović i dr Obradović uvjeravali da je organski zdrava, te da nema svinjski grip.

Dupanović je negirala da je Đuraškoviću kazala da je Ivana organski zdrava osoba, jer je “imala povišenu temperaturu, malaksala i jednom je povratila”.

Specijalista infektologije na Infektivnoj klinici u Podgorici Bogdanka Andrić kazala je da je na dan otpusta Ivana mogla da hoda.

“Na dan kada je dr Obradović otpustio Ivanu rekao mi je da je bez upale pluća i upale mozga. Tokom vizite pošla sam u sobu i pitala Ivanu: "Kako si dušo". Jasno i razgovjetno je odgovorila da je dobro. Mogla je da hoda", tvrdila je Andrić. Šoć je umrla dan nakon otpusta iz bolnice, zbog komplikacija od infekcije virusa gripa H1N1.

Otac: “Vi sudite kako hoćete, a ja znam što ću”

Tokom svjedočenja dr Andrić sutkinja je opomenula, a zatim i udaljila iz sudnice oca preminule djevojke - Miladina Šoća, jer joj se obratio sa "nazovi profesoricom".

Sutkinja je zbog toga Šoću zabranila i da postavlja pitanja.

"I ona je učestvovala u ubistvu moje kćerke. Ne trebate mi ništa ni vi ni ovaj sud. Vi sudite kako vi hoćete, a ja znam što ću", kazao je Šoć.

I njegov advokat je rekao da je i dr Andrić trebalo da bude optužena.

Bonus video: