NEOČEKIVANA ODLUKA

Bojić došao, rekao da mu je potreban odmor i otišao

"Nisam rekao “ne” reprezentaciji za stalno, ali dogovorili smo se da preskočim ove akcije", rekao je Bojić "Vijestima"
6 komentar(a)
Ažurirano: 14.04.2014. 23:42h

Na jučerašnjem okupljanju muške odbojkaške reprezentacije Crne Gore u Bečićima, na startu priprema za Evropsko prvenstvo i Evropsku ligu, pojavilo se očekivanih 13 igrača, ali je njih 12, uz stručni štab, prisustvovalo grupnom slikanju nakon konferencije za novinare.

Falio je Marko Bojić, koji još tokom boravka u hotelu jedini nije bio obukao crvenu majicu, što je već ukazivalo na neki problem.

Uslijedio je razgovor, bez osmjeha, na terasi hotela sa Cvetkom Pajkovićem, potom se pridružio i Slobodan Boškan, a nakon 15-minutnog ćaskanja Bojić se pozdravio sa predsjednikom OSCG i selektorom, i napustio hotel.

Generalni sekretar OSCG Ivan Bošković nas je obavijestio o odluci Bojića da preskoči predstojeće akcije, dok nam je Pajković kazao “da je zatečen”, ali nije najavio bilo kakvu reakciju Saveza i eventualne sankcije.

Podsjećanja radi, prije Bojića je i Luka Šuljagić odlučio da preskoči ove akcije.

"Došlo je do zasićenja, umoran sam, a imam i neke povrede iz Turske, koje moraju da se liječe, da idem na terapiju. Trenutno nisam ni fizički, niti psihički spreman, ne mogu da pružim svoj maksimum, i onda je bolje da odmorim nego da samo odrađujem posao. Ili sam spreman, ili nisam", rekao je “Vijestima” Bojić.

Bojić je imao odličnu sezonu u Budvanskoj rivijeri i turskoj Ziratbanci, i trebao biti jedna od glavnih karika u kvalifikacijama.

Podsjećanja radi, odlukom prethodnog selektora Nikole Matijaševića, zbog disciplinskih razloga, Bojić je (zajedno sa Simom Dabovićem) preskočio prethodnu akciju, Evroligu. Boškan ga je vratio na spisak...

"Nema ljutnje, sve nesporazume od prije smo izgladili, nema nikakvih problema. Nisam rekao “ne” reprezentaciji za stalno, ali dogovorili smo se da preskočim ove akcije", dodao je Bojić, koji planira i da raskine ugovor sa Budvanskom rivijerom, koji ga veže i naredne sezone:

"Imam neke ponude, ja sam voljan da idem, oni su voljni da me puste. Moraju neke stvari da se preciziraju oko mog ugovora sa njima, takođe oko obeštećenja. Treba da sjednemo i sve to raskrstimo i onda ću imati jasniju za dalje", zaključio je Bojić.

Preporučujemo za Vas