Dominacija Herceg Novog i Nikole Perišića

Nikola Perišić je slavio u pojedinačnoj, a SK Herceg Novi u ekipnoj konkurenciji u disciplini Trap u 2. kolu Kupa Crne Gore
54 pregleda 0 komentar(a)
Herceg Novi, Foto: Streljački savez Crne Gore
Herceg Novi, Foto: Streljački savez Crne Gore
Ažurirano: 14.04.2014. 14:12h

Drugo kolo ovogodišnjeg Kupa Crne Gore u disciplini letećih meta Trap, koje se proteklog vikenda održalo na olimpijskoj streljani Kameno kod Herceg Novog, pripalo je domaćim takmičarima.

Nikola Perišić je slavio u pojedinačnoj, a SK Herceg Novi u ekipnoj konkurenciji.

U kvalifikacijama na 125 meta rezultati su bili ispod očekivanja, ali su strijelci namjestili nišane kako se takmičenje bližilo kraju.

Perišić je u polufinalu pogodio 14 od 15 meta, da bi u duelu za zlatnu medalju pobjedio Budvanina Iva Stanišića rezultatom 9:8.

U duelu za bronzanu medalju, takođe nakom polufinala, Slobodan Đurović je pripredio iznenađenje savladavši iskusnog Dragana Mrkajića rezultatom 10:9, dok su prethodno iz trke za medalje ostali polufinalisti Nikola Marković (SK Gams-Cetinje) i Jovica Marković (SK Budva).

U ekipnoj konkurenciji, SK Herceg Novi (Mrkajić, Đurović, Perišić) je slavio ispred SK Budve (Stanišić, J. Marković, Mitrović) rezultatom 296:292 pogodaka.

Ostali klubovi, čiji su takmičari učestvovali na ovom kolu, nisu imali potreban broj strijelaca za nastup u ekipnoj konkurenciji.

Naredno, 3. kolo Kupa Crne Gore će se za 13 dana održati u Budvi.

Bonus video: