Boškan prvi put proziva, četverac kasni

Zbog obaveza u klubovima, na okupljanju neće biti tehničara Sima Dabovića, Rajka Strugara, korektora Miloša Ćulafićai srednjeg blokera Gojka Ćuka
0 komentar(a)
Odbojkaši Crne Gore, Foto: Cev.lu
Odbojkaši Crne Gore, Foto: Cev.lu
Ažurirano: 13.04.2014. 21:06h

Mjesec i po dana nakon što je na kormilu reprezentacije naslijedio Nikolu Matijaševića, novi selektor odbojkaša Crne Gore Slobodan Boškan sjutra će podne, u hotelu “Belvi” u Bečićima, izvršiti prozivku igrača i početi pripreme za dvije akcije – kvalifikacije za Evropsko prvenstvo i Evropsku ligu.

Zbog obaveza u klubovima, gdje igraju završnice prvenstava, na okupljanju neće biti tehničara Sima Dabovića (Aris, Grčka) i Rajka Strugara (Vojvodina, Srbija), korektora Miloša Ćulafića (Set, Francuska) i srednjeg blokera Gojka Ćuka (Unireja Dež, Rumunija).

Na okupljanju i kasnije prvom treningu u Mediteranskom sportskom centru u Budvi (18 časova), gdje će biti odrađena prva faza priprema, trebalo bi da se pojave tehničar Marko Vujović (Budvanska rivijera), korektori Aleksandar Minić (Pajkan , Iran), Vuk Medenica (Studenti, Tirana), srednji blokeri Milan Marković, Ivan Ječmenica (Budvanska rivijera), Luka Babić (Budućnost), primači servisa Marko Bojić, Vojin Ćaćić (Budvanska rivijera), Božidar Ćuk (Narbon, Francuska), Balša Radunović (bez kluba), Marko Vukašinović (Budućnost), te dvojica libera Ivan Rašović (Budvanska rivijera) i Rade Papović (bez kluba).

U pripremnom periodu su planirane i kontrolne utakmice, a za sada je izvjestan dvomeč sa Austrijom u Beču.

Crna Gora će u drugoj rundi kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2015. godine u Italiji i Bugarskoj igrati u grupi E sa Holandijom, Hrvatskom i Rumunijom. “Crveni” će igrati dva kvalifikaciona turnira, prvi u Podgorici, od 16. do 18. maja, a drugi u Zagrebu sedam dana kasnije.

Prvoplasirana selekcija će izboriti direktan plasman na EP, dok će drugoplasirana nastaviti kvalifikacije u trećoj rundi.

U Evropskoj ligi crnogorske odbojkaše očekuju dueli u grupi A, od 6. juna do 6. jula, sa Poljskom, Rumunijo, Azerbejdžanom i Grčkom.

Bonus video: