Mladić poginuo na putu Risan-Nikšić

Petričević je na licu mjesta podlegao povredama, dok je Stojović, koji je lakše povrijeđen dovezen u nikšićku Opštu bolnicu i nakon ukazane pomoći pušten kući
322 pregleda 18 komentar(a)
nesreća, Osječenica, Foto: Ivan Petrušić
nesreća, Osječenica, Foto: Ivan Petrušić
Ažurirano: 13.04.2014. 21:20h

U teškoj saobraćajnoj nesreći koja se dogodila u nedjelju na magistralnom putu Nikšić- Risan, u mjestu Osječenica, poginuo je motociklista Vladimir Petričević (26) iz Podgorice, dok je sa lakšim povredama prošao njegov drug Nenad Stojović (42).

Petričević i Stojović su bili sa grupom od 11 bajkera koji su se kretali iz pravca Risna.

Do nesreće, koja se dogodila oko 15 časova, došlo je kada je zbog mokrog i klizavog kolovoza došlo do proklizavanja u krivini. Prvo je sa puta izletio Stojović i udario u stijenu. Petričević je, kako su ispričali očevici, naišao pola minuta do minut kasnije, i proklizao na dva metra od tačke na kojoj je proklizao Stojović.

Petričević je odletio pod putničko vozilo marke mercedes, beranskih registarskih oznaka (BA-AK 687) kojim je upravljao Vladimir Petrović, koji se kretao iz pravca Nikšića. Petrović je prošao bez povreda.

Petričević je na licu mjesta podlegao povredama, dok je Stojović, koji je lakše povrijeđen dovezen u nikšićku Opštu bolnicu i nakon ukazane pomoći pušten kući.

Motociklista koji je pružio prvu pomoć Stojoviću rekao je da je put bio vrlo klizav ne samo zbog kiše nego da je moguće bilo i tragova ulja. Motociklista je ocijenio da bi i ostali iz grupe vrlo vjerovatno proklizali da ih nije upozorio na opasnu tačku na putu.

Uviđaj je uradila policija uz prisustvo tužioca. Saobraćaj je glavnim magistralnim putem bio blokiran više sati, dok su vozila preusmjeravana na sporedni put.

Bonus video: