"Avatar" će imati tri nastavka

Za prvi "Avatar" scenario je napisao Kameron sam, a sada su mu se pridružili Josh Friedman, Rick Jaffa, Amanda Silver i Shane Salerno
9 komentar(a)
Ažurirano: 13.04.2014. 11:47h

Reditelj Džejms Kameron je saopštio da u sljedećih šest sedmica završava rad na sva tri scenarija za tri nova nastavka filma "Avatar".

"Sva tri nastavka simultano idu u produkciju. Sada su svi u fazi pred-produkcije jer dizajniramo bića, okolinu i likove koji će se pojaviti u sva tri filma. Trebalo bi da završimo sa scenarijima u narednih šest sedmica", rekao je Kameron u razgovorima sa fanovima preko servisa Reddit.

Za prvi "Avatar" scenario je napisao sam, a sada su mu se pridružili Josh Friedman, Rick Jaffa, Amanda Silver i Shane Salerno.

"Najveći pritisak trenutno osjećam zbog toga što moram izrezati stvari koje volim, kako bi film sveo na dužinu koju možemo priuštiti", rekao je reditelj.

"Avatar" je 2009. godine zaradio 2.8 milijardi dolara. Sam Worthington, Zoe Saldana i Stephen Lang repriziraće svoje uloge u nastavcima. Vraća se i lik doktorice Grace Augustine, koju je glumila Sigourney Weaver. Iako je njen lik u filmu umro, Kameron je još 2010. godine izjavio da niko ne umire u filmovima naučne fantastike i hoće li njin lik umrijeti ili živjeti zavisi samo od agenta slavne glumice.

Bonus video: