Lopovluk i vandalizam na Vučju: Opljačkali, pa zapalili kuće

Ponijeli su vrata, dva prozora, dva su izgorjela, namještaj, peć, a ostalo zapalili“, priča Novica Tomić
114 pregleda 6 komentar(a)
Ažurirano: 13.04.2014. 07:50h

Nije rijetkost da na meti razbojnika budu vikendice na Vučju, koje je dvadesetak kilometara udaljeno od Nikšića. Međutim Novica Tomić i njegov ujak Tomislav Nikić, čije vikendice se nalaze na visoravni Konjsko (1.400 metara n.v.), dva kilometra od Vučja, imali su nesreću da lopovi, nakon što su odnijeli sve što im je bilo interesantno, zapale njihove vikendice.

Nikiću je izgorio donji sprat i preostalo pokućstvo, dok je Tomić preko noći ostao bez vikendice u kojoj, kako reče, nije stigao sa porodicom ni da prenoći.

"Ujak me zvao u četvrtak veče da mi kaže da su ga zvali mještani da mu kažu da su nam vikendice zapaljene. Prijavio je u petak ujutro policiji koja je odmah došla i uradila uviđaj. Pretpostavljam da su kod ujaka, nakon što su odnijeli vrata, zapalili donji sprat i da je betonska ploča spasila da cijela vikendica ne izgori. Kod mene je sve bila građa i lako je bilo da plamen obuhvati čitavu kuću. Ponijeli su vrata, dva prozora, dva su izgorjela, namještaj, peć, a ostalo zapalili“, priča Tomić dok je sa ekipom "Vijesti" obilazio zgarište.

Lopovi odnijeli i prozor: Novica Tomić (foto: Ivan Petrušić)

Željeli su Tomići, koji žive u Danilovgradu, da djeci obezbijede, makar vikendom, čist vazduh, druženje u prirodi, zdravu hranu.

Zato su oduševljeno prihvatili ujakovu ponudu da na njegovom imanju naprave vikendicu. Daleko od gradske vreve, smoga, ali izgleda ne i od lopova.

"Vikendicu sam počeo da radim prije dvije godine. Imalo je još malo da se završi i mislili smo da ćemo ovoga ljeta ovdje provoditi najviše vremena. Nijesmo uspjeli ni jednu noć da prenoćimo, a već smo ostali bez nje. Žao mi je zbog djece ali dižem ruke od svega - i od Vučja, i od vikendice. Nemam više mogućnosti a i strah me da se opet takvo nešto ne ponovi", razočarano komentariše Novica dok njegov sedmogodišnji sin Uroš na jednom kamenu markerom piše "zapaljeno".

Opljačkana i spaljena vikendica Tomića na Vučju (foto: Ivan Petrušić)

Čisto da se zna da nijesu vremenski uslovi ili neka slučajna nezgoda krivi što su Tomići ostali bez vikendice.

Jer, kako rekoše, lako bi oprostili pljačku pošto nijesu ni prvi ni, nažalost, posljednji čija vikendica je obijena. Ali, ne mogu da shvate zašto su lopovi morali iza sebe da ostave zgarište.

Galerija

Bonus video: