Skupština raspustila organe ŠSCG, Vuković rukovodi do nove sjednice

ŠSCG će do izborne Skupštine rukovoditi devetočlana radna grupa na čelu sa Angelinom Vuković
1 komentar(a)
Ažurirano: 12.04.2014. 21:52h

Do saziva izborne Skupštine koja se očekuje u narednih mjesec i po, Šahovskim savezom Crne Gore (ŠSCG) rukovodiće devetočlana radna grupa na čelu sa Angelinom Vuković, odlučeno je na današnjem vanrednom zasjedanju Skupštine ŠSCG.

U prisustvu predstavnika 29 klubova i inspektora za sport Branislava Ivanovića, vanredno zasjedanje je počelo raspravom oko sumnji vezanih za organizaciju Evropskog prvenstva za mlade, početkom jeseni u Budvi.

Nakon stava 11 klubova koji je iznio predstavnik Herceg Novog Stevan Lepetić, Skupštini se obratio inspektor za sport.

"ŠSCG i dalje funkcioniše na osnovu potvrde iz 1996. godine, koja od 2005. godine nije validna. Samim tim se i rad Saveza od 2005. može smatrati nelegetimnim i u najskorijem roku ŠSCG mora donijeti Statut usklađen sa Zakonom o sportu, kako bi se Savez preregistrovao. Postoje i osnovane sumnje da je u organizaciji Evropskog prvenstva za mlade bilo koruptivnih i spekulativnih poslova", naglasio je Ivanović.

Skupština je jednoglasno izašla sa predlogom da ŠSCG pozove nadležne državne organe da do kraja ispitaju organizaciju šampionata u Budvi, od kojeg su i izašli na vidjelo brojni problemi u organizaciji i funkcionisanju ŠSCG.

Jednoglasno su konstatovane i ostavke i razrješenja svih organa ŠSCG, a potom je formirana Radna grupa za pripremu izborne Skupštine. Predloženi sastav radne grupe, dogovoren je 7. aprila na sastanku klubova i šahista, a danas je dopunjen i jednoglasno su izabrani: Drago Durutović, Nikola Đukić, Nikola Borozan, Stevan Lepetić, Angelina Vuković, Željko Obadović, Ismet Skenderović, Budimir Bakoč i Boro Miljanić.

Radna grupa je nakon zasjedanja održala prvi sastanak i za njenog rukovodioca imenovala Angelinu Vuković, istaknutu šahistkinju i privrednicu.

Bonus video: