Odlična utakmica

Ragbisti Arsenala iz Tivta bolji od engleskog Albiona (45:26)

Po dva eseja za tivatski tim postigli su Damjan Čelebić, Aleksandar Bulatović i Đorđije Premović, a jedan je imao Damir Abdinović
0 komentar(a)
Ažurirano: 12.04.2014. 19:26h

Tivatski ragbi klub Arsenal pobjedio je danas engleski Albion rezultatom 45:26. Ekipa iz kolijevke ragbija povela je već na početku utakmice vrlo brzo postigavši dva eseja koja su potvrdili uspješnim pretvaranjima (0:14).

To je probudili ekipu iz Tivta, ojačanu sa nekoliko igrača iz drugih crnogorskih klubova, pa su do kraja prvog poluvremena uspjeli da uzvrate sa jednim esejom i pretvaranjem.

U drugom poluvremenu domaća ekipa je igrala mnogo bolje i postigla čak šest eseja i četiri pretvaranja, dok su Englezi imali dva eseja i jedno pretvaranje.

Po dva eseja (spuštanje lopte iza protivničke linije - pet poena) za tivatski tim postigli su Damjan Čelebić, Aleksandar Bulatović i Đorđije Premović, a jedan je imao Damir Abdinović.

Pet pretvaranja (šutiranje lopte na gol protivnika nakon postignutog eseja - po dva poena) za Arsenal uspješno je pogodio Milan Aleksić. Sudije su za igrača utakmice proglasile Đorđija Premovića, igrači Albiona pohvalili su igru i umijeće Aleksandra Bulatovića, a uprava Arsenala Dimitrija Didu Čvorovića.

Dva eseja za Engleze postigao je Andrew Millar, a po jedan Havis i Andrew Britton. Britton je imao i tri uspješna pretvaranja.

U odličnoj utakmici juče je uživalo oko 150 gledalaca na stadionu FK Arsenal. Ovaj prijateljski meč Ragbi klub Arsenal iskoristio je da najavi upis novih članova svih uzrasta i polova.

Svi zainteresovani momci i djevojke prijavu mogu poslati na mejl arsenalrugbyclub@gmail.com ili u inboks Facebook stranice Tivat Arsenal Rugby Club. U prijavi je potrebno navesti ime i prezime, godište i broj kontakt telefona.

Ragbi je u Crnoj Gori počeo da se igra prije tri godine, zahvaljujući grupi stranaca zaposlenih u Porto Montenegru, a sada ima formiranih šest klubova - Arsenal, Budućnost, Nikšić, Mornar iz Bara, Lovćen i Portonovi Jadran iz Herceg Novog.

Preporučujemo za Vas