Stasava džudo imperija Milić

Brat i sestra, Arso i Mirjana Milić rezultatima potvrđuju da su svijetla budućnost crnogorskog džuda
114 pregleda 3 komentar(a)
Ažurirano: 12.04.2014. 14:45h

Brat i sestra Milić, Arso i Mirjana, svijetla su budućnost crnogorskog džuda.

Potvrdili su to takmičari podgoričkog kluba "Arso Milić" i na juniorskom Evropskom kupu u Grčkoj, gdje je 15-godišnja Mirjana osvojila bronzanu medalju u konkurenciji 24 takmičarke u Solunu, dok je njenom bratu za isti podvig nedostajalo sreće, pa je izgubio borbu za bronzu u kosturu 43 juniora.

Iako se u Solunu borila sa starijim džudistkinjama, kadetkinja "Arsa Milića", Mirjana, je sjajnim nastupom u kategoriji do 63 kilograma slavila nad Anom Lahet iz Njemačke, potom Agnetom Minom Riken iz Grčke, a u četvrtfinalu je bila bolja od Bugu Kovač iz Hrvatske.

Mirjana je zastala u polufinalnoj borbi sa Katjom Janašvili iz Gruzije, ali je pobjedom u repasažu nad Majom Blagojević iz Hrvatske došla do velikog uspjeha - bronzane medalje.

A Mirjana je uspješno krenula stopama svog starijeg brata Arsa, u izboru Džudo saveza najboljeg crnogorskog džudiste u 2013. godini.

Arso je do tog priznanja došao u kadetskoj koonkurenciji sa po dvije zlatne i srebrne medalje, te jednom bronzom na "A" turnirima, da bi nevjerovatan potencijal krunisao bronzama na Svjetskom i Evropskom prvenstvu, pa je na rang listi IJF (Svjetska džudo federacija) bio na drugom mjestu.

Uz to, osvojio je i bronzu na Evropskoj olimpijadi mladih u Utrehtu i plasirao se na Oimpijske igre mladih u Kini ove godine.

U svojoj prvoj juniorskoj godini Arso je u kategoriji do 81 kilogram u Solunu nanizao četiri pobjede, ali je porazima u polufinalu i meču za bronzu izmakla medalja.

Arso očekuje da će mu iskustvo iz Soluna značiti u pohodu na medalju na Evropskom kupu u italijanskom Liganu. Arsu i Mirjani trener je njihov otac Zdravko.

Bonus video: