Herceg Novi: Policija u stanu pronašla 30 stabljika kanabisa

Kako je saopšteno iz policije pronađene stabljike kanabisa visine su od 5 do 50 cm
77 pregleda 31 komentar(a)
Herceg Novi kanabis stan, Foto: Uprava policije
Herceg Novi kanabis stan, Foto: Uprava policije
Ažurirano: 12.04.2014. 11:58h

Policija u Herceg Novom u stanu M.P. (35), nastanjenog u tom gradu, pronašla je 30 stabljika kanabisa, koje su, kako se sumnja, uzgajane radi proizvodnje opojne droge marihuane.

"Policijski službenici su 11. aprila postupajući po prijavi, u spavaćoj sobi stana u kojem M.P. živi, a koji se nalazi u naselju Igalo u Herceg Novom, pronašli saksije sa 30 stabljika kanabisa, visine od 5 do 50 cm, kao i neonsku lampu za stvaranje izvora toplote za uzgoj ove biljke i druge predmete. O događaju je obaviješten Viši državni tužilac u Podgorici, kao i Grupa za suzbijanje droge Herceg Novi, Kotor i Tivat čiji su službenici, zajedno sa kolegama iz CB Herceg Novi, potom oduzeli stabljike kanabisa i druge predmete", navodi se u saopštenju Uprave policije.

Analiza stabljika, kako se dodaje, pokazala je prisustvo marihuane.

"Stabljike kanabisa su potom, zajedno sa drugim predmetima, upućene u Forenzički centar radi vještačenja. Kriminalistička obrada upućuje na sumnju da je M.P. uzgajao kanabis radi proizvodnje marihuane".

Protiv M.P. će biti podnijeta krivična prijava, zbog osnovane sumnje da je počinio krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga.

Bonus video: