Suđenje Zagoričanima: Inspektor ih odveo do ranjenog druga

Saslušan i direktor Urgentnog centra KC dr Vladimir Dobričanin, koji je kazao da ga je Luka Milić u prisustvu Radoslava Gila Stanišića na mahove gurao 20-ak metara niz hodnik KC
302 pregleda 0 komentar(a)
Vladimir Dobričanin, Foto: Vesko Belojević
Vladimir Dobričanin, Foto: Vesko Belojević
Ažurirano: 12.04.2014. 09:56h

Nakon divljana u Kliničkom centru (KC), dvojicu hulgana iz Zagoriča policijski inspektor odveo je do Odjeljenja radiologije da vide ranjenog druga, uprkos protivljenju zdravstvenih radnika.

To je u Osnovnom sudu saopštio portir KC Milorad Bogojević, na suđenju Luki Miliću i Milovanu Peroviću, optuženima za uništavanje imovine u toj zdravstvenoj ustanovi i za napad na policajce.

Na jučerašnjem šestočasovnom ročištu, saslušan je i direktor Urgentnog centra KC dr Vladimir Dobričanin, koji je kazao da ga je Milić u prisustvu Radoslava Gila Stanišića na mahove gurao 20-ak metara niz hodnik Kliničkog centra.

"Tražili su da ih odvedem do radiologije, gdje je njihov prijatelj bio na snimanju glave zbog teške tjelesne povrede. Autoritativnim tonom su mi govorili da ih odvedem tamo, što sam odbio da učinim. Pokušao sam da im objasnim da samo zdravstveno osoblje može da boravi u tim prostorijama i da na taj način ne mogu pomoći svom ranjenom prijatelju", rekao je između ostalog Dobričanin.

On je objasnio da ga je nakon toga, jedan od portira povukao ka Urgentnom centru, nakon čega je njegov kontakt sa Milićem i Stanišićem prekinut.

Bogojević tvrdi da je tada došao inspektor koji je Zagoričane odveo do radiologije.

Branilac Milića, advokat Danilo Mićović, predložio je da se utvrdi da li KC ima dozvolu MUP-a za postavljanje kamera unutar te ustanove.

On je rekao ako dozvole nema, da se snimak ne može koristiti kao dokaz. Sud je prihvatio njegov predlog.

Grupa muškaraca iz Zagoriča 15. februara divljala je po Kliničkom centru, gurala dr Dobričanina i zahtijevali su da uđu u operacionu salu, gdje su ljekari pomagali njihovom ranjenom prijatelju...

Nedugo nakon toga oni su, prema optužnom aktu, vrijeđali i ometali policajce koji su došli da ih obuzdaju, ali i slomili staklo na KC-u.

Policajac: Nisam znao da sam "potpisao" zabilješku

Policajac Ekspoziture za javni red i mir u podgoričkoj policiji Adem Kajošaj, kazao je da ga je kolega Svetislav Dašić, bez njegovog znanja, potpisao na službenoj zabilješci.

Dašić je zabilješku napravio nakon incidenta u KC, a na kojoj se, prema riječima Milićevog advokata Danila Mićovića, vide dva potpisa.

"Kolega Dašić je pisao službenu zabilješku i potpisao nas obojicu. Upoznat sam sa njenom sadržinom sedam dana kasnije kada su mi je službenici Unutrašnje kontrole, koji su istraživali događaj u KC-u, dostavili na uvid", rekao je Dašić.

Micović je kazao da je protivzakonito potpisati nekog mimo njegovog znanja i da je to krivično djelo falsifikovanje potpisa.

Kajošaj je istakao da je to u policiji uobičajno.

"Obično kada radimo po dvojica u smjeni, onaj koji piše službenu zabilješku, potpisuje obojicu", rekao je on.

Kajošaj je kazao da Milić ni u jednom momentu nije dizao ruke na njegovog kolegu Dašića, ali da je nasrtao ka njemu.

“Nasrtaj i napad su dva suprotna pojma", kazao je Mićović, koji je tražio da mu Kajošaj, koji 15-ak godina radi u policiji, objasni na osnovu čega je mogao da zaključi da je njegov klijent te večeri počinio ili se spremao da počini "inkriminisanu radnju".

Riječi Mićovića bile su nejasne Kajošaju koji je tražio da mu se objasni šta znači pojam "inkriminisana radnja".

Bonus video: