Rađenoviću, Tičiću i Petrićević produžen pritvor za 30 dana

Oni se terete da su učestvovali u nezakonitoj prodaji 27.000 kvadrata državne zemlje na brdu Košljun, iznad Budve
64 pregleda 0 komentar(a)
Lazar Rađenović, Aleksandar Tičić, Jelica Petričević, Foto: Arhiva "Vijesti"
Lazar Rađenović, Aleksandar Tičić, Jelica Petričević, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 11.04.2014. 15:08h

Vanraspravno vijeće Višeg suda produžilo je za 30 dana pritvor za savjetnika premijera Aleksandra Tičića, gradonačelniku Budve Lazaru Rađenoviću i bivšoj direktorici Prve banke Jelici Petričević.

Pritvor će trajati do 14. maja.

Informaciju je "Vijestima" potvrdila i portparol Višeg suda u Podgorici Aida Muzorović.

Nekadašnji menadžer Budve - Tičić, gradonačelnik te Opštine Lazar Rađenović i nekadašnja direktorica Prve banke Jelica Petričević, terete se da su učestvovali u nezakonitoj prodaji 27.000 kvadrata državne zemlje na brdu Košljun, iznad Budve.

Apelacioni sud prije dva dana potvrdio je rješenje Višeg suda o određivanju pritvora osumnjičenima. Osim budvanskih službenika, koji su bili dio opštinske komisije koja je prodavala 27.000 kvadrata na Košljunu, specijalna tužiteljka pozvala je na saslušanje i lidera budvanskog DPS Bora Lazovića, u koga je prst uperio direktor budvanske firme firmi SP Luna Vido Rađenović, optuživši ga da je uzeo novac...

Poslije saslušanja bivšeg gradonačelnika Rajka Kuljače, Ivanović je ekspresno u subotu pozvala i potpredsjednika DPS Svetozara Marovića, koji pojašnjavao svoje učešće u mutnom poslu.

Prema nezvaničnim informacijama, tužiteljki je ostalo da ispita nekoliko službenika Prve banke, ali i još nekoliko osoba čiji identitet još nije poznat.

Bojić: Ispitati rad tužilaštva u cjelini

Rad tužilaštva u cjelini treba ozbiljno ispitati zbog učestalog curenja informacija i činjenice da rješenja prvo dobijaju mediji, a onda advokati i stranke u postupku, smatra advokat Vladan Bojić, koji zastupa Rađenovića i Petričević.

On je kazao da još nije dobio rješenje Suda.

"Nijesam još dobio rješenje. Moj ’izvor’ po zakonu je sud, i ono što mi sud dostavi neposredno ili poštom, u skladu sa zakonom", kazao je Bojić agenciji Mina.

On je podsjetio na izjavu portparola Višeg suda da se mediji ne mogu upoznati sa rješenjem prije stranaka, odnosno njihovih branilaca i tužilaštva.

"Pritom ja kao branilac moje kolege, prinudno potpisujemo naredbu tužilaštva o tajnosti, i da ćemo u suprotnom biti krivično gonjeni ako bilo šta kažu", rekao je Bojić.

To, kako je naveo, ukazuje na veliki problem sa kojim se mora suočiti država, ako želi biti pravna, i na objektivnu opasnost koja je obuzela društvo.

"Zato se mora ispitati ova neuralgična tačka pravosuđa, konkretno – rad tužilaštva u cjelini", zaključio je Bojić.

Bonus video: