Dame Mornara 1 prve šampionke Crne Gore

I pored poraza u posljednjem kolu od podgoričke Doklee, kuglašice Mornara 1 ubjedljivo su osvojile titulu prvaka u prvom prvenstvu Crne Gore.
0 komentar(a)
Ažurirano: 11.04.2014. 10:35h

I pored poraza u posljednjem kolu od podgoričke Doklee, kuglašice Mornara 1 ubjedljivo su osvojile titulu prvaka u prvom prvenstvu Crne Gore.

U posljednjem kolu, odigranom u Tivtu, Doklea je iznenadila favorizovani Mornar 1 i nanijela Tivćankama prvi poraz u sezoni.

Najbolji rezultat kod kuglašica Doklee imali su Marija Kiš sa oborenih 522 čunja i Dušica Bojović sa oborenih 497 čunjeva.

U ekipi Mornara 1 jako dobre partije prikazale su Mirjana Ardelić sa oborena 465 čunja i Sanja Dragićević sa oborenih 458 čunja.

U prvom šampionatu Crne Gore za dame učestvale su ekipe Mornara 1 i Mornara 2 iz Tivta, koji je baza kuglaškog sporta, te podgorička Doklea.

“Sav trud koji su kuglaški radnici uložili da žensko kuglanje afirmišu i utemelje u Crnoj Gori, pokazao se izuzetno ispravnim, što je pokazalo i ovo takmičenje. To daje postrek da se na ženskom kuglaškom sportu u Crnoj Gori nastavi ovakav rad i privuče što više novih igračica”, rekao je Zoran Vukčević iz Kuglaškog saveza Crne Gore.

Vukčević dodaje da je “ovo takmičenje iznjedrilo tridesetak novih i jako perspektivnih takmičarki”.

“Osam juniorki odabrano je od strane selektora ženske reprenzentacije Iva Sindika za takmičenje reprezentacije u tom uzrastu. Uz svesrdnu pomoć Upravnog odbora, po prvi put pojaviće se na juniorskom prvenstvu svijeta, koje će se odrzati u Češkoj, u Brnu, od 12. do 17. maja. Ovo nam daje nadu za dalji napredak i još bolje dane ženskog kuglanja u Crnoj Gori”, zaključio je Vukčević.

Rezultati posljednjeg kola

Doklea 1 - 2677 oborenih čunjeva

Marija Kiš - 522

Neda Mijović 397

Dušica Bojović 497

Vjera Škanata 443

Anđelka Đurišić - 380

Sanja Joković - 438

Mornar 0 - 2592

Mirjana Ardelić - 465

Jovana Dragićević - 437

Marina Samardžić - 450

Tatjana Kankaraša - 383

Tamara Popović - 399

Sanja Dragićević - 458

Bonus video: