Advokat udario kolegu ispred sudnice

Mugoša je kazao da ga je Batrićević napao dok su čekali početak suđenja, nakon kraćeg razgovora i to dok mu je bio okrenut leđima
1044 pregleda 24 komentar(a)
Vanja Mugoša, Foto: Savo Prelević
Vanja Mugoša, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 10.04.2014. 17:27h

Advokat Nebojša Batrićević u holu ulcinjskog Osnovnog suda udario advokata Vanju Mugošu, nakon čega je priveden u policiju.

Protiv njega je, prema nezvaničnim informacijama “Vijesti”, pokrenut prekršajni postupak.

Batrićević i Mugoša su trebali da se vide u sudnici, gdje zastupaju bivše radnike Otranta i poslodavaca iz Švajcarske, NLB Interfinanz banku, vlasnika elitnog hotela na Velikoj plaži.

Incident se dogodio ispred kancelarije predsjednice Suda Lirije Buzuku, koja je u 11.30 časova zakazala ročište po tužbi bivših radnika hotela, zbog neisplaćenih potraživanja.

Mugoša je kazao "Vijestima" da ga je kolega napao dok su čekali početak suđenja, nakon kraćeg razgovora i to dok mu je bio okrenut leđima.

On je istakao da su ga posle Batrićevićevog udarca napali i radnici koje ovaj zastupa. Svi akteri na kraju su završili u policiji gdje su dali izjave.

"Njegovih 5-6 klijenata nasrnuli su na mene, nisu me udarali, ali bilo je raznih prijetnji. Nakon toga intervenisalo je obezbjeđenje i policija, koja je privela Batrićevića. Sa mnom je bio kolega Miloš Komnenić iz kancelarije. Po mom saznanju policija je podnijela prekršajnu prijavu protiv Batrićevića", kazao je Mugoša.

Predstavnik bivših radnika Otranta Amir Resulbegović tvrdi da nije bilo pesničenja.

“Naš advokat nije udario nikog. To su laži. Njega su advokati vlasnika provocirali sve vrijeme i psovali ga. Došlo je do guranja u jednom momentu i na tome se završilo”, rekao je Resulbegović.

Ipak, Mugošinu verziju potvrdio je i jedan od očevidaca, koji je insistirao na anonimnosti.

“Batrićević ga je udario šakom ali su teži incident spriječili predstavnici radnika i sindikata koji su u holu čekali suđenje”, tvrdi on.

Suđenje je odgođeno, a sutkinja će naknadno odrediti datum ponovnog sučeljavanja.

Bonus video: