Odluka u 24 časa

Šaranović i Koljenšić saslušani u Višem sudu

Kako "Vijesti" saznaju sudija Radomir Ivanović donijeće odluku u roku od 24 časa da li će se uhapšeni braniti sa slobode ili će biti pritvoreni
76 pregleda 7 komentar(a)
Ažurirano: 10.04.2014. 10:56h

Slobodan Šaranović i Ratko Koljenšić saslušani su u Višem sudu.

Kako "Vijesti" saznaju sudija Radomir Ivanović donijeće odluku u roku od 24 časa da li će se uhapšeni braniti sa slobode ili će biti pritvoreni.

Protiv njih je pokrenut postupak zbog ubistva Nikole Bojovića, brata navodnog vođe zemunskog klana Luke Bojovića, počinjenog 29. aprila 2013. godine u Beogradu

Njih dvojica proveli su nepun mjesec i po na slobodi, nakon što su krajem februara, poslije sedam mjeseci, pušteni iz Istražnog zatvora u Spužu.

Iz tužilaštva je "Vijestima" potvrđeno da se Šaranoviću i Koljenšiću na teret stavlja teško ubistvo (člana 144. tačka 4. KZ) - odnosno da su Bojovića ubili iz “koristoljublja, radi izvršenja ili prikrivanja drugog krivičnog djela, iz bezobzirne osvete ili iz drugih niskih pobuda”. Za to djelo predviđena je zatvorska kazna od 10 do 40 godina.

“Šaranović se sumnjiči da je ubistvo Nikole Bojovića počinio putem podstrekivanja, a Koljenšić putem pomaganja”, kazao je sagovornik “Vijesti” iz tužilaštva.

Srpske vlasti tražile su izručenje te dvojice crnogorskih državljana, ali je to odbijeno, uz obrazloženje da je Evropskom konvencijom o ekstradiciji predviđeno da zamoljena država može da odbije izručenje ako je krivično djelo u cjelini ili djelimično izvršeno na njenoj teritoriji.

Koljenšić

“Jedina zakonska mogućnost je da se postupak protiv njih pokrene u Crnoj Gori”, rekao je sagovornik “Vijesti”, dodajući da su već traženi spisi od srpskog tužilaštva.

U srpskoj naredbi za sporovođenje istrage, piše da je Šaranović organizovao likvidaciju Bojovića, jer je bio uvjeren da je Luka Bojović nalogodavac ubistva njegovog brata Branislava u oktobru 2009. Piše da je Šaranović podstrekao Miloša Delibašića da napravi plan ubistva i da je platio između 15.000 do 20.000 eura Saši Cvetanoviću, zvanom Pit Bul, da usmrti Nikolu Bojovića.

Koljenšića sumnjiče da je ilegalno doveo Cvetanovića u Srbiju... Cvetanović je krajem avgusta uhapšen u podgoričkom naselju Tološi, a u januaru je izručen srpskim vlastima. I Delibašić je nedavno izručen Beogradu.

Galerija

Preporučujemo za Vas