Štileta izručen iz Belgije u Crnu Goru, Jelisavčića Crna Gora izručila Srbiji

99 pregleda 2 komentar(a)
Izručenje, Foto: Shutterstock
Izručenje, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 20.08.2018. 12:36h

Crnogorski državljanin Filip Štileta (23) izručen je iz Belgije u Crnu Goru koja ga je potraživala zbog izdržavanja kazne zatvora, saopšteno je iz Uprave policije

U saopštenju se dodaje da je Crna Gora izručila Srbiji državljanina te zemlje Vladana Jelisavčića (27) kojeg je Srbija potraživala takođe zbog izdržavanja kazne zatvora.

"Policajci su, 17. avgusta 2018. godine, realizovali ekstradiciju državljanina Crne Gore Filipa Štileta (23) iz Belgije u Crnu Goru, a koji se potraživao po potjernici raspisanoj od strane NCB Interpol Podgorica zbog izdržavanja kazne zatvora od četiri mjeseca na koju je osuđen presudom Višeg suda u Podgorici zbog krivičnog djela teška krađa. Nadalje, iz naše zemlje u Srbiju je 16. avgusta 2018. godine, ekstradiran Vladan Jelisavčić (27), državljanin Srbije, kojeg je NCB Interpol Beograd potraživao zbog izdržavanja kazne zatvora od tri godine zbog krivičnog djela neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga na koju je osuđen presudom Višeg suda u Čačku", kazali su iz Uprave policije.

Bonus video: