Miloš Samolov o filmu "Atomski zdesna": Da li postoji čovjek u meni?

Iako smo mjesec dana proveli zajedno u hotelu, pomalo kao u Velikom bratu, bilo je božanstveno, posebno jer smo snimali na prelijepoj plaži
54 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 09.04.2014. 19:29h

Glumca Miloša Samolova u regionu najčešće povezuju sa likom Radmila, kojeg je 2011. godine tumačio u filmu Srđana Dragojevića “Parada”. Sa ovim režiserom nastavio je saradnju i u novom ostvarenju “Atomski zdesna”, gdje igra Gagu, čovjeka iz srpske provincije koji sa suprugom koristi nagradno ljetovanje, ne sluteći da su tu kako bi ih prevarili.

Samolov ističe da je tematika filma najvažnija, pa je to ono zbog čega publici preporučuje da pogleda “Atomski zdesna”.

“Pitanja koja bi svako trebalo sebi da postavi, a to je - da li postoji čovjek u meni? Tako da mislim da je glavni razlog zbog kojeg treba pogledati 'Atomski zdesna' ta ljudskost kojom se film u stvari bavi i kako se vratiti u esenciju osobe u najizvornijem značenju te riječi”, ističe srpski glumac.

“Možda zvuči malo uopšteno, ali to je glavni kvalitet ovog filma. Pitanje šta je čovjek sve u stanju da uradi, da ne bude čovjek. To je pitanje koje Srđan postavlja, koji smješta likove u vrlo šarenolike situacije likova, kako bi se zapitali šta je to u meni”, nastavio je Samolov.

Samolov (foto: Facebook)

Tokom posljednjih godina publika je imala priliku da ga gleda u pozorištu “Duško Radović”, a tokom karijere je sarađivao sa velikim brojem glumaca, ipak sa nekim kolegama se upoznao ten na snimanju “Atomski zdesna”.

“Prvi put sam igrao sa Natašom Janjić, Anom Kostovskom i Dubravkom Drakić, a sa ostalima sam već sarađivao. Sa Hristinom (Popović) sam već radio nekoliko stvari, sa braćom Navojec (Bojan i Goran), Žikom (Srđan Todorović), Mladenom Nelevićem, ali mi je bilo veliko zadovoljstvo da igram i sa ljudima koje sam tek upoznao”, ispričao je Samolov.

Na pitanje da li ima neostvarenu želju kada su u pitanju kolege sa kojima bi volio da se nađe u istom kadru, a do sada nije imao priliku, ovaj glumac kaže da o tome nije razmišljao.

“Nisam o tome nikada razmišljao, znam sigurno da bih sa većinom ljudi iz ovog filma ponovo radio. Tako da sigurno znam sa kim bih ponovo radio”, odgovorio je on.

Prema njegovom mišljenju, to su projekti u koje su uključeni glumci, producenti i režiseri iz raznih ex-YU država, što je veoma je bitno.

“To regionalno udruživanje i regionalne koprodukcije su veoma važne. Govorimo svi istim jezikom, živimo kao komšije, bilo bi potpuno besmisleno da ne radimo zajedno”, kaže on.

Rijetko koji glumac doživi da ima uslove, kao mi u Ulcinju

Kada je u pitanju atmosfera sa snimanja filma Atomski zdesna, on ističe da je cijeli proces bio veoma upečatljiv za njega, pa ne može izdvojiti jednu situaciju.

"Mislim da je ovo najčudnije snimanje koje smo svi mi ikada imali. Kao prvo imali smo fantastične uslove, svi su bili na setu sve vrijeme tokom mjesec dana u jednom hotelu, a to je ujedno bilo i veoma teško, jer smo bukvalno bili zatvorenu u uskoj zajednici”, prisjeća se glumac.

"Tako da kada sa istim ljudima provedete mjesec dana, počnete da se osjećate kao u Velikom bratu, ali nam je bilo zaista božanstveno, vrlo kreativno i svi su bili posvećeni tom poslu, posebno jer smo snimali na prelijepoj plaži u Ulcinju i stvarno je bilo divno. Mislim da rijetko koji glumac doživi takve uslove”, objašnjava Samolov.

Bonus video: