Ćorluka: Titula nijednog trenutka nije dolazila u pitanje

"Mislim da smo dominirali, bez obzira na jedan neizvjestan set u prvog meču finala. Ostale setove smo odradili na naše iskustvo i kvalitet", kaže za "Vijesti" Ćorluka
1 komentar(a)
OK Budvanska rivijera, Foto: Vesko Belojević
OK Budvanska rivijera, Foto: Vesko Belojević
Ažurirano: 08.04.2014. 22:19h

Odbojkaši Budvanske rivijere su superiorno odbranili titulu, u Budućnosti nijesu imali iole ozbiljnog rivala, pa su sa 3:0 u finalnoj seriji stigli do šest uzastopne šampionske titule.

“Izuzetno mi je drago što smo ponovili uspjeh od prije četiri godine, kada smo bez izgubljenog seta završili sezonu. Mislim da smo dominirali, bez obzira na jedan neizvjestan set u prvog meču finala. Ostale setove smo odradili na naše iskustvo i kvalitet. Pobjednik nijednog meča finala, kao ni kompletne serije, nijednog trenutka nije dolazio u pitanje. Večerašnji meč je bio samo potvrda svega što se dešavalo ove sezone, lakše smo pobijedili nego u prethodna dva duela, a na kraju smo odradili ono što su svi očekivali od nas”, rekao je za “Vijesti” trener Budvanske rivijere Predrag Ćorluka, koji je osvojio prve samostalne trofeje u trenerskoj karijeri.

Za trenera Budućnosti Zorana Vukčevića je završetak finalne serije, kako kaže, bio “završetak agonije”.

“Desilo se ono čega sam se pribojavao, a to je da grč i nesigurnost koju ekipa ima bude prisutan i u trećem meču. Međutim, to je normalno, jer tako mlada ekipa kao što je naša treba da ima između 30 i 40 utakmica u toku sezone, a oni imaju tri ili četiri. Definitivno ove sezone, kao ni prošle, nisu bili u prilici da mogu da osjete da mogu da se vrate poslije izgubljenih nekoliko poena. Ove godine smo bili još mlađi, bez Hamzagića i Ječmenice”, rekao nam je Vukčević.

Vukčević ističe da ekipa sigurno ima kvalitet.

“Pokazaće ga kad budu igrali u nekim drugim ekipama, gdje ne budu nosioci igre prvih sezona, davaće veliki doprinos tim ekipama. Jednostavno, bili su presječeni ranim vođstvom Budvana, i to nakon puno poklonjenih poena. To su bili netipično dati poeni, na treningu se ne dešava da pogriješimo tri-četiri servisa zaredom, što se dešavalo u finalnoj seriji. Jednostavno, momci ne vjeruju u to što posjeduju”, ističe Vukčević.

S obzirom na ovogodišnje organizacione i finansijske problema kluba, koji je došao na niske grane, pitanje opstanka kluba je prioritet u narednom periodu.

“Narednih dana će se, možda, znati nešto o sudbini kluba. Sigurno će neki igrači dobiti zeleno svijetlo da traže klubove. Ko će što naći, vidjećemo”, zaključio je Vukčević.