Budva: Poštar osumnjičen da je prijavio lažni napad jer je potrošio novac

Policijska patrola koja je došla na lice mjesta je zatekla poštara koji je kazao da su ga dvije osobe zaustavile
13 komentar(a)
Budva, Stari grad, Foto: Vuk Lajović
Budva, Stari grad, Foto: Vuk Lajović
Ažurirano: 08.04.2014. 09:59h

Budvanska policija podnijeće krivičnu prijavu protiv poštara P.M. (45) zbog sumnje da je počinio krivično djelo lažno prijavljivanje.

"Naime, građanin iz Budve je juče, 07. aprila 2014. godine, oko 14,00 časova, CB Budva prijavio da je u mjestu Topliški put pored službenog motora Pošte Crne Gore zatekao poštara P.M. koji mu je kazao da je napadnut", saopštila je Uprava policije.

Policijska patrola koja je došla na lice mjesta je zatekla poštara koji je kazao da su ga dvije osobe zaustavile dok je upravljao motorom, i da ga je jedna osoba udarila drvenom palicom u predjelu glave.

Nakon toga su, kako je tvrdio, ukrali 90 eura, 75 koje su mi bile povjerene na radu i 15 eura njegovog novca, da bi potom pobjegli autom crvene boje.

"Policijski službenici su postupili po prijavi i preduzeli mjere i radnje na terenu, koje su veoma brzo dovele do sumnje da je P.M. lažno prijavio navedeni događaj, te da je novac za koji je tvrdio da je od njega otuđen u stvari potrošio. O svemu je upoznat ODT u Kotoru, koji je kvalifikovao krivično djelo i naložio da se protiv P.M. u redovnom postupku podnese krivična prijava, zbog osnovane sumnje da je počinio navedeno krivično djelo", dodaje se u saopštenju.

Bonus video: