Budvanska rivijera stavlja tačku

Nakon dvije maksimalne pobjede i samo jednog neizvjesnog seta, sve osim trećeg trijumfa Budvana u večerašnjoj utakmici u Mediteranskom sportskom centru bilo bi veliko iznenađenje
1 komentar(a)
Ažurirano: 08.04.2014. 11:36h

S obzirom na to da je novi selektor odbojkaša Slobodan Boškan početak priprema za kvalifikacije za Evropsko prvenstvo i Evropsku ligu zakazao za 14. april u Budvi, kada bi po kalendaru trebala da se igra eventualna četvrta utakmica finala muškog plej-ofa, očigledno je bila procjena da će razigravanje za titulu trajati tri meča.

Prema onom što je viđeno u prva dva meča finala plej-ofa, te prije toga u finalu Kupa, reklo bi se da je stručni štab naše reprezentacije, u saradnji sa Odbojkaškim savezom dobro predvidio mogućnosti Budućnosti u finalu protiv Budvanske rivijere.

Nakon dvije maksimalne pobjede u prva dva meča, i samo jednog neizvjesnog seta (trećeg u prvom odmjeravanju snaga), sve osim trećeg trijumfa Budvana i odbrane titule u večerašnjoj utakmici u Mediteranskom sportskom centru bilo bi veliko iznenađenje.

A i u ekipi Predraga Ćorluke jedva čekaju kraj sezone, u kojoj su napravili veliki rezultat u Ligi šampiona, plasmanom među 13 najboljih ekipa Evrope...

"Nadamo se da je ovo posljednja utakmica, jer smo u statusu u kakvom jesmo, sa zdravljem i malim fondom igrača, pa je to malo problem, ali je ostalo u redu. Momci iz Budućnosti su pokazali neki kvalitet, ali oni su mladi i neiskusni, iako su u prednosti što imaju 12 igrača za trening, dok mi imamo manje igrača, a i kuburimo sa povredom Šuljagića. Očekujem pobjedu, da sve bude kako treba. Imamo iskustvo, pokazali smo da protiv Budućnosti možemo da igramo i u promijenjenoj postavi. Imamo nekoliko momaka od kojih se nijesmo nadali da mogu da imaju takav učinak, mislim na Slobodana Bojića i Ivana Ječmenicu, koji su napravili tu prevagu. Mi ostali samo odrađujemo što smo i do sada", kaže za “Vijesti” tehničar Budvana Marko Vujović, koji u završnici sezone, u odsustvu primača servisa mora da igra na poziciji koja nije njegova.

Pošto nijesu imali takmičarskih utakmica u sezoni, zbog otkazivanja Balkanske lige, mlađani Podgoričani su tek u Kupu i plej-ofu igrali prve zvanične mečeve.

Osim neiskustva, nedostatak utakmica je bio evidentan u svim mečevima sa Budvanima, ali su “plavi” zakazali i na voljnom planu, jer nijesu pokazali očekivanu hrabrost i želju u duelima u kojima nijesu imali šta da izgube. Večeras je prilika da, možda, donekle, poprave utisak...

"U prethodna dva susreta nije nam baš najbolje išao servis i prijem. Možemo i moramo bolje u trećoj utakmici. Očekujem da uđemo motivisano i sa velikom željom u meč protiv iskusne ekipe kakva je Budvanska rivijera. Teško je očekivati nešto poslije dva maksimalna poraza, ali uradićemo sve da uzmemo makar jedan set, ili, možda, cijeli plijen, što bi za nas bio veliki uspjeh", rekao nam je mladi korektor Budućnosti Bojan Strugar.

Utakmica u Budvi počinje u 18 časova. Sude Sonja Simonovska (Bar) i Milorad Delić (Budva).

Bonus video: