U Nikšiću ranjena starica

Komšije su požar u kući Elezovića, koja se nalazi u nikšićkom naselju Kočani u Krupačkoj ulici br. 15, primjetile oko 12,30 časova
89 pregleda 16 komentar(a)
Ažurirano: 07.04.2014. 19:24h

Danas je u Nikšiću, pod još nerazjašnjenim okolnostima, ranjena sedamdesetčetvorogodišnja Zorka Elezović, a u kući gdje je živjela i gdje su je komšije našle izbio je požar.

Zorka je živjela sa dvije godine starijim bratom Rajkom, a jutros im je javljeno da im je brat, koji je živio i radio u Vrbasu, umro. Imali su još jednu sestru koja je umrla prije desetak godina.

„Starica ima prostrijelnu ranu i povrijeđeni su joj desno plućno krilo i jetra. Operisana je i stabilnih je životnih fukncija ali joj je, zbog vrste povrede i stradalih organa u grudnoj i trbušnoj dupli, život ugrožen“, kazao je direktor nikšićke Opšte bolnice dr Ilija Ašanin.

Komšije su požar u kući Elezovića, koja se nalazi u nikšićkom naselju Kočani u Krupačkoj ulici br. 15, primjetile oko 12,30 časova. „Krenuo sam kćerku da ispratim na autobus za školu kada sam vidio dim iz kuće Elezovića. Pritrčao sam, ali su vrata bila zaključana.

Došao sam do prozora i čuo Zorku kako jauče. Zvao sam je da mi otvori vrata ali je kazala da ne može, a da se Rajko ubio u hodniku“, vidno potresen kazao je Ljubomir Vujačić koji je zajedno sa komšijama Andrijom Nikolićem i Miloradom Žarkovićem spasio Zorku iz požara. Prema njegovim riječima prostorija gdje se nalazila Zorka bila je puna dima dok je požar, najvjerovatnije, izbio u sobi pored.

„Mislili smo da je Zorku uhvatilo srce jer je bila srčani bolesnik. Tek kada smo je iznijeli vidjeli smo da krvari. Pokušali smo da uđemo i u druge prostorije da tražimo Rajka ali nijesmo mogli od dima. Hitna pomoć i vatrogasci su brzo stigli, prvi odvezli Zorku, a drugi uspješno lokalizovali požar“, kazao je Ljubo i dodao da su Elezovići bile komšije kakve bi svako poželio.

Iako je Zorka komšijama kazala da se Rajko ubio njega je do grada, nakon što je ovaj zakucao na njegova vrata, povezao komšija Luka Bulajić.

„Nešto je bio neobičan. U ruci je držao dva mobilna telefona, a sa lijeve strane lica kao da je bio ’oprljen’ vatrom. Pitao sam ga je li sve u redu. Kazao je da jeste i više nijesmo razgovarali. Ostavio sam ga kod bolnice, tamo gdje su taksisti“, kazao je Bulajić policiji.

Prema riječima komandira Službe zaštite i spavanja Veselina Gardševića u gašenju požara, u kome je izgorela jedna prosorija, učestvovalo je dvoje vozila i sedam vatrogasaca. Zorka i Rajko poslednje dvije godine stalno borave u Kočanima. Do tada su bili na selu, u jednom zaseoku u Trepčima, gdje su, i nakon preseljenja u grad, išli ljeti.

Galerija

Bonus video: