VIŠI SUD U PODGORICI

Ispitivanje zaštićenog svjedoka "Jadranka Jonskog" odgođeno za 27. avgust

"Jonski" na osnovu čijeg svjedočenja su istražitelji razotkrili kriminalnu organizaciju i time uspjeli da spriječe izvršenje nekoliko još likvidacija, razotkrio je u cjelosti i ubistvo bivšeg fudbalera Gorana Lenca
567 pregleda 7 komentar(a)
Ranko Radulović, Foto: Luka Zeković
Ranko Radulović, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 20.08.2018. 17:13h

U podgoričkom Višem sudu jutros je za 27. avgust odgođeno ispitivanje zaštićenog svjedoka kodnog imena "Jadranko Jonski", koji svoj iskaz daaje u istražnom postupku protiv kriminalne grupe Nikšićanina Ranka Radulovića.

"Jonski" na osnovu čijeg svjedočenja su istražitelji razotkrili kriminalnu organizaciju i time uspjeli da spriječe izvršenje nekoliko još likvidacija, razotkrio je u cjelosti i ubistvo bivšeg fudbalera Gorana Lenca.

Na spisku za odstrijel ove kriminalne grupe navodno su bili i bivši službenici Agencije za nacionalnu bezbjednost (ANB) Duško Golubović i Zoran Lazović, ali i policijski službenik Duško Koprivica i njegov sin.

U obrazloženju Apelacionog suda navodi se da postoji i osnovana sumnja da je okrivljeni Radulović podstrekivao i na izvršenje ubistva pripadnika tzv. "kavačkog klana".

Zaštićeni svjedok je do sada istražiteljima detaljno ispričao kako je funkcionisla Radulovićeva grupa i otkrio da je za ubistvo dvojice bivših pripadnika ANB bilo plaćeno po pola miliona eura, ali i koliko su koštale glave drugih policijskih službenika i članova njihovih porodica.