Pistorijus: Bojim se da zaspim

„Bojim se da zaspim. Imam užasne košmare o stvarima koje su se dogodile te noći. Mogu da namirišem krv. Budim se užasnut“, rekao je 27-godišnji atletičar
10 komentar(a)
Ažurirano: 07.04.2014. 13:02h

Drhtavim glasom, Oskar Pistorijus je svjedočio o ubistvu svoje djevojke na Dan zaljubljenih, 14. februara prošle godine i kazao da od tada loše spava, da je preplašen i da ga more košmari.

Južnoafrički paraolimpijac se izvinio majki Rive Stenkamp, rekavši da je četiri puta pucao kroz vrata toaleta, vjerujući da je tako brani od provalnika.

„Samo samo pokušao da zaštitim Rivu“, rekao je Pistorijus na početku svjedočenja, nakon čega je njena majka Džun spustila glavu i do kraja bez ikakve reakcije pratila suđenje.

Džun Stenkamp, Rivina majka

Pistorijus, koji bi mogao da provede ostatak života u zatvoru ako bude proglašen krivim za ubistvo sa predumišljajem, rekao je da pije antidepresive i pilule za spavanje nakon nesrećnog događaja.

„Bojim se da zaspim. Imam užasne košmare o stvarima koje su se dogodile te noći. Mogu da namirišem krv. Budim se užasnut“, rekao je 27-godišnji atletičar.

„Budim se u stanju potpunog straha i od tog trenutka više ne želim da zaspem“.

Skrušena figura Pistorijusa je odudarala od onoga kakvim su istražitelji pokušali da ga predstave tokom prvih 16 dana suđenja - opsjednutog oružjem, čovjeka koji živi brzo i suviše je prepotentan.

Osim za ubistvo, prvi paraolimpijac koji je bio učesnik Olimpijskih igara je optužen i za pucanje kroz panoramski krov prijateljevog automobila, kao i za vađenje metaka iz pištolja ispod stola u prepunom restoranu u Johanesburgu.

Pistorijus je rekao da je nevin po svim tačkama optužnice.

Odbrana čovjeka koji je do februara prošle godine bio ponos Južne Afrike se trudi da dokaže da je Oskar pucao kroz zatvorena vrata toaleta, jer je mislio da je iza njih provalnik.

Svjedoci tužilaštva su, međutim, tvrdili da su čuli užasne krike žene prije nego što su ispaljeni smrtonosni hici.

Galerija

Bonus video: