Nikšić: Besplatna kontrola šećera i pritiska

"Ovo je druga godina od kada organizujemo ovakvu akciju i nadamo se da će preći u tradiciju"
55 pregleda 2 komentar(a)
Dan zdravlja u Nikšiću, Foto: Ivan Petrušić
Dan zdravlja u Nikšiću, Foto: Ivan Petrušić
Ažurirano: 07.04.2014. 11:27h

Internistička ordinacija i savjetovalište za ishranu „Balans“ u Nikšiću i firma „Neckom“ organizovali su danas, povodom Svjetskog dana zdravlja, besplatnu kontrolu šećera, pritiska i tjelesne mase, kao i konsultacije interniste i savjete o ishrani.

Besplatna kontrola se obavlja u „Neckomu“ u periodu od deset do 16 časova.

„Ovo je druga godina od kada organizujemo ovakvu akciju i nadamo se da će preći u tradiciju. Svi zainteresovani će u ’Neckomu’ dobiti kupone uz koje mogu da ostvare 20 odsto popusta za kupovinu ’Abbott’ proizvoda, u pitanju su aparati za mjerenje šećera, trakice i lanceta u apoteci ’Remedia’. Kuponi važe do kraja mjeseca“, kazala je

Branka Šakotić, iz marketing službe „Neckoma“. Direktorica „Balansa“, internista Biljana Savić kazala je da su već zabilježili nekoliko slučajeva da su građani imali problem sa pritiskom i šećerom i skrenuli im pažnju da urade detaljne nalaze.

„I prošle godine smo imali istu ovakvu akciju i odziv građana je bio odličan. Ovo je način kako mi možemo da obilježimo Svjetski dan zdravlja i a opet da ljudima skenemo pažnju na prevenciju najčešćih hroničnih bolesti kod nas i u svijetu a to su pritisak i dijabetes“, kazala je Savić.

Bonus video: