Suđenje za Zavalu odloženo na neodređeno, Sekulić tražio izuzeće sudije

Sekuliću se sudi da je počinio krivično djelo zloupotreba službenog položaja putem podstrekavanja
138 pregleda 0 komentar(a)
Dragan Sekulić, Foto: Savo Prelević
Dragan Sekulić, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 07.04.2014. 09:54h

Suđenje u slučaju "Zavala" odloženo je na neodređeno vrijeme jer je okrivljeni Dragan Sekulić zatražio izuzeće sudije Valentine Pavličić. Sudija je kazala da će spise predmeta dostaviti predsjedniku Višeg suda u Podgorici Borisu Saviću, koji će odlučiti o njenom izuzeću.

Sekulić je u obrazloženju izuzeća kazao da je posumnjao u nepristrasnost sudije jer je ona u slobodnom komentaru 28. marta na suđenju navela da je ovaj okrivljeni trebalo da pazi šta radi.

Sekuliću se sudi da je počinio krivično djelo zloupotreba službenog položaja putem podstrekavanja.

"Na glavnom pretresu održanom 28. marta 2014. za vrijeme trajanja glavnog pretresa na komentar - upadicu okrivljenog Sekulića da sud kroji po svoje, između ostalog sudija Pavličić je izgovorila riječi:..."trebao si o tome što radiš misliti prije...", na šta je Sekulić reagovao riječima: "...ja sam Vas i prije pitao da mi kažete šta sam ja to uradio, ali nijesam dobio odgovor..."

Odmah nakon ovakvog izjašnjenja sudećeg sudije jedino što mi je preostalo jeste da da podnesem ovaj zahtjev za izuzeće sudije Pavličić jer ove izgovrene riječi od strane sudije Pavličić, apsolutno izazivaju sumnju u njenu nepristrasnost", naveo je Sekulić u zahtjevu za izuzeće.

On je predložio da se kao dokaz presluša audio snimak toka suđenja. Ukoliko se suđenje ne snima, predložio je da svjedoče okrivljeni i svi branioci koji su toga dana bili prisutni kao dokaz njegovih tvrdnji.

Bonus video: