Isidora Simijonović o filmu "Atomski zdesna": Iskustvo koje ću zauvijek pamtiti

“Za mene je snimanje filma 'Atomski zdesna' bilo nevjerovatno i nezaboravno iskustvo u svakom smislu
491 pregleda 5 komentar(a)
Isidora Simijonović (Novina), Foto: Notrecinema.com
Isidora Simijonović (Novina), Foto: Notrecinema.com
Ažurirano: 07.04.2014. 06:26h

Srpska glumica Isidora Simijonović, iako na samom početku svoje karijere, igrala je uz velika regionalna imena u ostvarenju Srđana Dragojevića, “Atomski zdesna”.

Ona je sa kolegama Srđanom Todorovićem, Milošem Samolovim, Hristinom Popović, Natašom Janjić Lokas i drugima prisustvovala podgoričkoj premijeri ovog filma, kako bi se nakon projekcije u Cineplexxu poklonila pred publikom. Tom prilikom ona je za “Vijesti” pričala o iskustvu sa snimanja, saradnji sa ostalom ekipom, ali i o filmu “Klip” koji je prije dvije godine proslavio.

“Za mene je snimanje filma 'Atomski zdesna' bilo nevjerovatno i nezaboravno iskustvo u svakom smislu. Prije svega, rad sa Srđanom (Dragojevićem) je za mene bio veoma značajan, jer sam imala veliku čast, ali i veliku odgovornost. Uz njegove filmove sam odrastala i mislim da je to prvi reditelj čije sam ime zapamtila”, ispričala je mlada glumica.

“Ekipa je bila nevjerovatna. To su ljudi od kojih sam se trudila da učim svakodnevno, kako na snimanju tako i van njega, u životu. Oni su me tako lijepo prihvatili, sa toliko podrške da ja nisam mogla ni da zamislim da će osim velikog zadovoljstva biti i lijepo i lako”, nastavlja Simijonović. Ona dodaje da su starije kolege uvijek bile raspoložene da joj olakšaju rad.

“Bili su tu da mi pomognu. Uživala sam tih trideset dana samo gledajući i posmatrajući šta oni rade”, sa oduševljenjem se prisjeća glumica.

“Mi smo živjeli zajedno i za to vrijeme su se rodila prijateljstva koja će biti doživotna, jer smo doživjeli puno stvari zajedno. Uživamo kada se ponovo okupimo u svakom trenutku i mislim da ću ovo iskustvo zauvijek pamtiti u svakom smislu”, sigurna je ona.

Simijonović je otkrila da je “Atomski zdesna” za nju bio veliko iznenađenje kada ga je pogledala na velikom platnu.

“Mislim da je to bio slučaj sa većinom aktera, jer smo mi uživali na snimanju i u početku nismo bili svjesni koliko dobar film u stvari pravimo. Na kraju je ta atmosfera sa snimanja bila veoma bitan faktor u filmu i mislim da je većina nas planirala da snimi komediju, a snimili smo vrlo ozbiljan i angažovan film, nesvjesni težine priče”, kaže ona.

“Kada sam ga prvi put pogledala bila sam potpuno van sebe i oduševljena i probuđena i bilo mi je nevjerovatno koliko smo uložili sebe i koliko se to na kraju isplatilo u smislu genijalnog filma”, zaključuje Simijonović.

Ne bi ništa promijenila u kontroverznom “Klipu”

Ova mlada glumica svoju prvu, ali i glavnu ulogu dobila je u filmu “Klip” o kojem se tokom 2012. godine puno pričalo. Rediteljka Maja Miloš osvojila je na 41. Internacionalnom filmskom festivalu u Roterdamu, gdje je “Klip” premijerno prikazan, nagradu “Tigar” za najbolji film, a i Simijonović je dobila značajna priznanja. Međutim bilo je i negativnih kritika na račun ovog ostvarenja, jer tumači lik Jasne, šesnaestogodišnje djevojčice koja eksperimentiše u seksu i sa narkoticima, a sve bilježi kamerom svog mobilnog telefona. Iako je “Klip” prepun eksplicitnih scena, sa ove vremenske distance Simijonović ništa ne bi promijenila u njemu.

“To bio film koji je, prije svega, nevjerovatno potreban i mislim da će tek ostaviti trag na generacije koje dolaze, kao i na njihove roditelje. Prezentacija je nekada manje važna u odnosu na poruku koju film nosi, a ako smo njime uspjeli da promijenimo mišljenje makar i nekoliko ljudi, to je vrlo značajno”, kaže ona i ističe da je “Klip” bio veoma značajan i za nju, kako bi ušla u glumački svijet. O tome koliko je film dobar potvrdile su joj i emocije gledalaca, jer nakon odgledanog “Klipa” niko nije ostao ravnodušan, što je po njoj veoma bitno.

Bonus video: