Luka Bar odbranila trofej u Kupu

Luka Bar je večeras u Podgorici, u finalnom meču završnog turnira, savladala Budućnost Zetatrans 3:0 (27:25, 25:17, 25:12) i peti put u klupskoj istoriji osvojila crnogorski Kup.
0 komentar(a)
Ažurirano: 06.04.2014. 19:07h

Kao u finalu plej-ofa, Budućnost Zetatrans je samo priprijetila u jednom i po setu, i ostalo je na tome. Luka Bar je duplom krunom potvrdila da je više nego neprikosnovena na domaćoj sceni.

Kao prije dvije godine u Budvi, “sirene” su u finalu Kupa savladale Podgoričanke u tri seta. Baranke, koje su igrale svih osam finala Kupa u nezavisnoj državi, stigle su, tako, do petog trofeja u ovom takmičenju, četvrtog uzastopnog.

"Kada smo prelomile prvi set sve je kasnije bilo lakše, a i kasnije smo nastavile sa dobrom igrom, posebno u trećem setu. Sezonu smo završile na najbolji mogući način, a dupla kruna je nagrada za čitavu godinu tokom koje smo dobro trenirale i igrale", rekla je za “Vijesti” srednja blokerka Luke Bar Marija Milović, najbolja igračica finala.

U odnosu na polufinale protiv Galeba, trener Luke Bar je protiv Budućnosti u startnoj postavi vratio prvu korektorku u ovoj sezoni, Elzu Hadžisalihović, dok je ostatak tima bio isti, kao što je i Budućnost počela sa istom postavom koja je u polufinalu bila bolja od Morače.

Domaćin finalnog turnira je bolje počeo meč, na oba tehnička tajm-auta je imao tri poena prednosti (8:5, 16:13). Serijom 4:0 (uz tri uzastopna bloka Marije Milović), Luka Bar je preokrenula na 17:16, potom je stekla i dva poena prednosti na 19:17, koje je čuvala do 23:21.

Uz dvije greške Baranki, te as servisom Marije Bojović, Budućnost je prva stigla do set lopte na 24:23, ali je nije realizovala, kao ni drugu na 25:24, kada je Milović izblokirala Nedu Vujadinović u kontri.

Prvu set loptu za Luku Bar je donijela greška Milane Rovčanin (ispucala je loptu u mrežu), da bi Milović još jednom izblokirala Vujadinović za vođstvo od 1:0 u setovima.

Budućnost je na startu drugog seta povela 2:0, Luka Bar je preokrenula na 4:2 i vodila do 15:13. Podgoričanke su izjednačile na 15:15, ali su tu i stale. Serijom 6:0, “sirene” su stigle do nedostižnih 21:15, čime su i prelomile drugi set.

Nakon izgubljenog drugog seta Budućnost više nije imala ni fizičke, a posebno mentalne snage da se vrati u igru, pa je u trećem setu viđena demonstrancija sile Baranki. Luka Bar je odmah na startu povela 6:0, a na 17:5 je postojao rizik da Budućnost ne stigne ni do 10. poena, što se, zamalo, i nije dogodilo.

Pobjednički pehar kapitenu Baranki Elzi Hadžisalihović uručio je Dragan Drobnjak, član predsjedništva Odbojkaškog saveza Crne Gore.

Prije utakmice, uručeno je i priznanje tehničarki Luke Bar Evgeniji Milivojević, najboljoj odbojkašici Crne Gore u 2013. godini.

Izjave

Vladimir Milačić, trener Luke Bar

"Prvi set je prelomio, bio je i najkvalitetniji na utakmici, sa puno dobre igre sa obje strane. Drugi set je bio izjednačen do sredine, a onda smo se odvojili našom dobrom igrom, a u trećem je više odlučio voljni momenat nego što je bila demostracija sile. Čestitam mojim djevojkama na uspješnoj sezoni, na dobrom radu i ponašanju na terenu i van njega, što uvijek daje rezultat".

Vladimir Racković, trener Budućnost Zetatransa

"I nakon svake od tri utakmice finala plej-ofa smo pričali o nekoj lopti ili nekom setu, gdje bi priča bila drugačija da je bilo u našu korist. Ali, očigledno da to nije baš tako, iako se to nije desilo da bismo znali da li bi bilo tako. Žao mi je što prvi set nijesmo riješili u našu korist, jer smo bili blizu, imali smo nekoliko kontri za osvajanje prvog seta, ali smo taktički loše odigrali, na dobar prijem, i ispustili priliku. Poslije smo probali da se vratimo, držali se dobro do drugog tehničkog tajm-auta u drugom setu, ali je onda uslijedio neshvatljiv pad. U trećem setu smo potpuno razbijeni, što je negdje bilo i očekivano. Žao mi je što drugi i treći set bili kvalitetni kao prvi, ali očigledno da ne možemo da igramo samo sa jednom igračicom, a to je Dragana Peruničić."

Luka Bar - Budućnost Zetatrans 3:0 (27:25, 25:17, 25:12)

Podgorica - Medicinska škola. Gledalaca: 200. Sudije: Slobodan Kovačević i Dragana Vučinić (oboje iz Podgorice). Poeni iz napada: Luka Bar 32, Budućnost Zetatrans 19. Poeni iz bloka: Luka Bar 14, Budućnost Zetatrans 7. Poeni iz servisa: Luka Bar 10, Budućnost Zetatrans 8. Servis greške: Luka Bar 9, Budućnost Zetatrans 6. Greške: Luka Bar 11, Budućnost Zetatrans 15.

Luka Bar: Kovačević 14, J. Rosić 7, Perović, Cenović (libero), Joksimović 4, Milović 15, M. Rosić, Hadžisalihović 11, Vuković, Milivojević 4, Vujanović, Bajraktarović.

Budućnost Zetatrans: Raičević (libero 1), Joketić, Janković, Bojović 2, Maljević, Baković (libero 2), Bečić, Peruničić 10, Rovčanin 2, Kamčeva 3, Medojević 7, Vujadinović 12.

Bonus video: