Vuković sa Tandersima u finalu prvenstva Japana

"Svi u klubu su više nego zadovoljni, Tanders sedam godina nije bio u plej-ofu, a mi smo sada i u finalu".
1 komentar(a)
Ažurirano: 05.04.2014. 22:58h

Nakon što je prije dvije sedmice klub odveo u plej-of prvi put od 2006. godine, Veselin Vuković je sa JT Tandersima napravio i korak više - kolo prije kraja razigravanja, tim iz Hirošime koji sa klupe vodi proslavljeni crnogorski odbojkaški trener je osigurao i plasman u finale prvenstva Japana.

Tandersi su, naime, u Fukuoki, gdje četiri najbolje ekipe iz ligaškog dijela razigravaju za mjesto u finalu, upisali dvije pobjede u prva dva kola, i to protiv sada već bivšeg šampiona Osake sa 3:2 (26:24, 16:25, 20:25, 25:23, 15:8), te u duelu sa Torejom sa 3:0 (25:18, 25:18, 25:21).

Pošto je i najbolja ekipa ligaškog dijela, Panasonik, zabilježila dvije pobjede, uoči posljednjeg kola su poznatui učesnici finala plej-ofa, koje se igra 13. aprila u Tokiju.

"Protiv Osake smo odigrali odlično kada je bilo najpotrebnije, naročito završnicu 4. i 5. seta. Torej smo u odličnoj igra savladali 3:0, svaki set se lomio do pola, a onda smo dodavali gas. Torej je jedna od najiskusnijih ekipa u ligi, i zaista se moraju nadigrati da bi se dobili. U tom meču smo igrali odličnu brejk fazu, sa 32 poena. Imali smo 10 aseva i 13 blokova. Malo sam se plašio, jer moji igrači nemaju iskustva u važnim utakmicama, izuzev Košikave i Omrčena. Ali, stvarno smo dva dana igrali kao tim, igrači su bili pravi", kaže Vuković za „Vijesti”.

Plasman u plej-of, među četiri najbolje ekipe, bio je primarni cilj. Plasmanom u finale je već ostvaren uspjeh.

"Svi u klubu su više nego zadovoljni, Tanders sedam godina nije bio u plej-ofu, a mi smo sada i u finalu".

JT Tanders nikada nije bio šampion Japana (nije ni ispadao iz lige), a šest puta je bio vicešampion, posljednji put 2004. godine. Sada ima šansu da se domogne i prve titule u klupskoj istoriji.

"Panasonik je u prednosti u finalu. Ima iskustvo, osvajao je titule, a u ekipi su četiri reprezentativca Japana, te Brazilac Dante. Pokušaćemo da napravimo iznenađenje", kaže prvi crnogorski selektor.

JT Tanders i Panasonik će u nedjelju u Fukuoki, u meču bez značaja, imati priliku da jedni druge testiraju za finale. Skor u pobjedama u ligaškom dijelu je 2:2.

"Mislim da u tom meču neće igrati važni igrači u oba tima. I mi i oni smo se „iskidali” u prethodna dva dana, prve utakmice dobili po 3:2, a imali i teške druge mečeve. A potpuno je svejedno ko će biti prvi, a ko drugi uoči finala - zaključio je nekadašnji trener Budućnosti i Budvanske rivijere.

Bonus video: