U nedjelju deset godina nesreće u kojoj je stradalo 12 đaka iz Bugarske

Autobus sa đacima iz Bugarske, koji su se sa svojim nastavnicima vraćali sa ekskurzije, 5. aprila 2004. godine sletio je u rijeku Lim kod mjesta Gostun
63 pregleda 0 komentar(a)
rijeka Lim, Foto: Rabrenović
rijeka Lim, Foto: Rabrenović
Ažurirano: 05.04.2014. 09:51h

Ministri vanjskih poslova Crne Gore, Srbije i Bugarske Igor Lukšić, Ivan Mrkić i Kristijan Vigenin učestvovaće sjutra u programu obilježavanja desete godišnjice od nesreće u kojoj je stradalo 12 bugarskih đaka.

Ministri Lukšić, Vigenin i Mrkić posjetiće Bijelo Polje i Prijepolje, gdje će se sastati sa predsjednicima tih opština, Aleksandrom Žurićem i Emirom Hašimbegovićem i prisustvovati komemoraciji povodom desetogodišnjice tragičnog događaja.

Kako je saopšteno iz Ministarstva vanjskih poslova i evropskih integracija (MVPEI), nakon sastanka sa ministrima vanjskih poslova tri države Žurić će dati izjavu za javnost.

Uslijediće polaganje zajedničkog vijenca na Spomenik „12 ruža“, nakon čega će biti položen vijenac na Spomenik žrtvama željezničke nesreće kod Bioča.

Nakon toga, planirana je komemoracija u Gostunu kod spomen Spomen obilježja stradalim đacima, na kojoj će govoriti Vigenin.

Tokom programa u Prijepolju, Lukšić, Vigenin i Mrkić sastaće se sa predsjendikom te opštine, nakon čega će uslijediti izjave za medije.

Autobus sa đacima iz Bugarske, koji su se sa svojim nastavnicima vraćali sa ekskurzije, 5. aprila 2004. godine sletio je u rijeku Lim kod mjesta Gostun, na putu Prijepolje - Bijelo Polje.

Iz MVPEI su podsjetili da je, zahvaljujući hrabrosti i požrtvovanosti spasilaca i građana Bijelog Polja i Prijepolja, spašeno 38 putnika iz autobusa.

Bonus video: