Direktor škole ne vidi razbijene noseve učenika

Policajci ponovo reagovali na vrijeme, direktor škole Svetozar Mijušković tvrdi da tuče nije bilo
184 pregleda 38 komentar(a)
Ažurirano: 05.04.2014. 09:34h

Više đaka ponovo se potuklo u blizini OŠ “Maksim Gorki” u Podgorici, a kao i dan ranije policija je spriječila teže posljedice.

Reporteri “Vijesti” vidjeli su oko 13 časova iza “Simpove” zgrade dječaka okrvavljenog lica, koji je rukama pokušavao da zaustavi krvavljenje.

Riječ je, najvjerovatnije, o đaku OŠ “Maksim Gorki”, koji nije dozvolio reporterima ni da mu pomognu.

“Gubite ste, opet ste došli...”, kazao je.

Iako su se, prema pouzdanim informacijama “Vijesti”, juče potukli stariji osnovci iz OŠ “Maksim Gorki” i srednjoškolci Mašinske, direktor Svetozar Mijušković tvrdi da to nije tačno.

On je ostao pri tom stavu i nakon što mu je novinar saopštio da je vidio dječaka krvavog lica nedaleko od školskog dvorišta, naglasivši da ništa što je rekao tokom razgovora nije za novine.

Policija je i juče imala dojavu da je dogovorena još jedna tuča, a o tome su tokom prijepodneva pričali mnogi osnovci.

Uprkos tome, u školi nijesu primijetili da se dešava ništa neobično, čak ni kada se oko 13 časova veliki broj đaka okupio u kvartu iza “Simpove” zgrade.

Mnogi su došli samo da posmatraju najavljenu tuču i bili jako razočarani što je policija i juče uspjela da prekine “zabavu”.

Portparolka Kliničkog centra Crne Gore Gorica Soković kazala je da nijedno dijete nije zatražilo ljekarsku pomoć.

Potpunu nezainteresovanost za dešavanja u okruženju škole juče je pokazala i dežurna nastavnica, koja je, nakon upozorenja da se u blizini sprema masovna tuča, rekla da je njenoj nadležnosti samo ono što se dešava u krugu OŠ “Maksim Gorki”.

“Ako smatrate da ima razloga da to kažete direktoru, pođite sami i razgovarajte sa njim”, kazala je i ostala mirno da stoji na vratima škole.

Policija je u četvrtak spriječila masovnu tuču đaka Mašinske i Medicinske škole, ali i gimnazijalaca, a sve je okončano sa nekoliko čvoruga i masnica.

Djevojčice razočarane pošle kući

Nekoliko desetina djevojčica, izvjesno učenica osnovne škole, bilo je juče veoma razočarano što ipak nije došlo do masovne tuče.

"Ovo je treći dan da nas uhodite. Ne date nam da živimo. Odakle vam pravo da nas pratite i fotografišete, prijavićemo vas policiji", kazala je jedna od njih.

Na sličan način svoje nezadovoljstvo iskazala je i njena drugarica, koja se zaputila kući nakon što su se đaci razbježali pred patrolom policije.

Galerija

Bonus video: