Koljenoviću 13 godina

Sud je utvrdio da Koljenović nije bio u prodavnici u vrijeme ubistva, kako je tvrdio u svojoj odbrani
424 pregleda 2 komentar(a)
ubistvo Agović, Foto: Arhiva "Vijesti"
ubistvo Agović, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 05.04.2014. 08:36h

Podgoričanin Fikret Koljenović, osuđen je u Višem sudu na 13 godina zatvora zbog ubistva Esada Agovića.

Ubistvo se dogodilo u kafani “SM”, u podgoričkom naselju Konik, 22. septembra 2011. godine.

Predsjednica vijeća sutkinja Vesna Moštrokol, kazala je da je sud nesumnjivo utvrdio da je Koljenović ispalio hitac u glavu Agoviću i da je s umišljajem počinio ubistvo iz člana 143 Krivičnog zakonika, za koji je propisana kazna od pet do petnaest godina.

“Sud je zaključio i na osnovu mjera tajnog nadzora, direktno i indirektno iz telefonskih razgovora koje je obavio Fikret Koljenović sa bratom po nadimku Kile, kojem je rekao: - Na muku sam ti veliku, oće da me uhapse", kazala je sutkinja, obrazlažući presudu.

Branilac okrivljenog, advokat Novak Ražnatović, kazao je da će uložiti žalbu Apelacionom sudu.

Iako je nađen pištolj u desnoj Agovićevoj ruci, sud je zaključio da se ne radi o samoubistvu, jer je, prema svjedočenju supruge stradalog Asmire Šabotić, on bio ljevak.

Da se ne radi o samoubistvu, sud je zaključio i iz činjenice da se otvor cijevi pištolja nalazio na 15 centimetara od ulazne rane na glavi, čime je takođe isključena ta mogućnost.

“Nesporno je da je Koljenović bio u kafani sa Agovićem, u kojoj je stradali radio, u 22,30 časova. Ferat Koljenović i Elvis Šabotić su svjedočili da su bili u kafani sa Fikretom Koljenovićem. Bahović Nermina, supruga Esada Bahovića, vlasnika kafane je rekla da je u 23,25 sati čula neki zvuk u kafani kao da je nešto puklo, a zatim je probudila supruga koji je spavao. Kada su njih dvoje izašli, ispred kuće su zatekli braću Fikreta i Ferata Koljenovića. Oko 23,30 do 23,40 časova Fikret je kazao da se Lado (Esad) ubio, dok mu je brat Ferat kazao da ga ne miješa u ovo”, kazala je sutkinja.

Sud je odbacio odbranu Koljenovića da je u vrijeme ubistva bio u obližnjoj prodavnici, jer je pregledom snimka sa video-nadzora te prodavnice utvđeno da nije ulazio u radnju od 22 do ponoći...

Na pištolju koji je nađen u desnoj Agovićevoj ruci i iz kojeg je ubijen, nađeni su otisci namjanje tri osobe...

Bonus video: