Budvanska rivijera opet bolja od Budućnosti, još korak do titule

Do pobjede i vođstva od 2:0 u seriji Budvanska rivijera došla je nakon 73 minuta igre. U plej-ofu igra se na tri dobijena meča. Naredna utakmica na programu je u utorak u Budvi
0 komentar(a)
Ažurirano: 04.04.2014. 18:22h

Ako se u utorak u Budvi ne dogodi kakvo sportsko čudo, u šta vjerovatno ne vjeruje niko ni u Budućnosti, odbojkaši Budvanske rivijere će u tri meča završiti posao u finalu plej-ofa, četvrti put u klupskoj istoriji u nezavisnoj Crnoj Gori.

Moguće je da Budvani treći put razigravanje za titulu završe i bez izgubljenog seta, kao što je bio slučaj 2010. i 2011. godine.

Na osnovu svega viđenog u prva dva meča, zaista je teško i pomisliti da Podgoričani mogu vratili bilo kakvu neizvjesnost. Čak bi i osvajanje seta bio podvig, imajući u vidu sve probleme sa kojima su “plavi” suočeni ove sezone, u kojoj su prve prave takmičarske mečeve odigrali tek u finalu Kupa i plej-ofa.

Iskustvo i kvalitet, bez obzira što trojica igrača (Luka Šuljagić, Marko Vujović, Slobodan Bojić) ne igraju na svojim pozicijama, ipak je na strani šampiona. Međutim, od mladog tima Budućnosti, posebno nakon dobre igre u trećem setu prvog duela u Budvi, očekivalo se malo više energije i želje za pobjedom, ali je malobrojna podgorička publika ostala uskraćena za to.

Sa druge strane, Budvani, predvođeni sjajnim tehničarom Markom Falaskijem, rutinski su dobili i drugi meč, čini se sa pola snage.

Budućnost je, interesantno, prva osvajala poene u sva tri seta, ali se domaćinu to nije posrećilo. Budvani su u prvom setu na prvom tehničkom tajm-autu vodili 8:4, na drugom su imali 16:12, a Budućnost je prijetila do 19:17. Budvani su se onda odlijepili na 23:17 i prelomili set.

Kada je Budućnost povela 4:0 na startu drugog seta, pojavila se nada da bi meč mogao dobiti na neizvjesnosti. Međutim, nakon tajm-auta Ćorluke sve se promijenilo, Rivijera je vrlo brzo preokrenula na 6:5, a do drugog tehničkog tajm-auta stigla do 16:11. Budućnost je smanjila na 19:16, ali su gosti serijom 4:0 otklonili dileme i u ovom setu.

U trećem setu je Budućnost držala priključak do 13:12 za Budvane. Šampion je, onda, dodao gas, i sa pet uzastopnih poena otišao na 18:12 čime je raspršio snove Podgoričana da bi u ovom meču mogli da urade nešto više...

Izjave

Predrag Ćorluka, trener Budvanske rivijere

"Ovaj meč je ključan u kompletnoj seriji, napravili smo brejk za 2:0 i kod kuće možemo da riješimo pitanje šampiona, nadam se da ćemo to i uraditi. Prije meča smo imali personalnih problema sa Šuljagićem (rame) i Ječmenicom (leđa). Međutim, prije svega maksimalno požrtvovanom igrom, ozbiljnošću, kvalitetom i iskustvom priveli smo meč kraju onako kako smo priželjkivali. Budućnost nam danas nije bila dorasla kao protivnik, kao u trećem setu prvog meča. I oni su nam pomogli nekim svojim greškama".

Zoran Vukčević, trener Budućnosti

"Dobro smo protivnika „pogurali” nekim našim greškama. Kod igrača je bio prisutan grč, kao i u Budvi, ali veliko iskustvo Budvanske rivijere nam ne daje za pravo da se nadamo poenima u seriji. U drugom setu smo poveli 4:0, ali su se oni brzo vratili i nijesu nam dozvoljavali da izvršimo pritisak na njih. Imamo dosta problema, uradili smo sve moguće, ali za mladu ekipu je premalo da u sezoni izmjeri neki kvalitet ako odigra samo finale Kupa i nekoliko mečeva u finalu plej-ofa. Ovakva igra je rezultat svega toga. Ne mogu da krivim momke, imaju volje i želje, to pokazuju na treninzima svojim radom, ali definitivno sa četiri utakmice u jednoj sezoni nije za bilo kakvu priču. Što se tiče treće utakmice, Budvanska rivijera je favorit. Pokušaćemo da budemo rasterećeni, jer imamo kvalitet, koji zbog grča ne uspijevamo da prikažemo. Budvani su kvalitetniji, bez obzira što neki igrači ne igraju na svojim pozicijama, od kojih neki imaju, maltene, više godina igračkog iskustva neko neki moji momci godina".

Budućnost - Budvanska rivijera 0:3 (18:25, 19:25, 18:25)

Podgorica - Dvorana: “Morača”. Gledalaca: 100. Sudije: Milorad Delić (Budva) i Sonja Simonovska (Bar). Poeni iz napada: Budućnost 28, Budvanska rivijera 38. Poeni iz bloka: Budućnost 8, Budvanska rivijera 4. Poeni iz servisa: Budućnost 1, Budvanska rivijera 7. Servis greške: Budućnost 12, Budvanska rivijera 10. Greške: Budućnost 13, Budvanska rivijera 9.

Budućnost: VUKAŠINOVIĆ 11, BABIĆ 11, LAKČEVIĆ (libero), Delić 1, Radulović, Šćepanović, ĐURANOVIĆ 5, VLAHOVIĆ, A. BOJIĆ, RADOVIĆ 2, Strugar 7.

Budvanska rivijera: Ivanović, Popović, ŠULJAGIĆ 11, RAŠOVIĆ (libero), Kastratović, Radonić, VUJOVIĆ 8, S. BOJIĆ 11, FALASKI 1, JEČMENICA 12, MARKOVIĆ 7.

Bonus video: