Agent: Šumaher pokazuje znake svijesti

"Mihael napreduje na putu oporavka. Vjerujemo da će tako nastaviti. Mi smo i dalje optimisti", navela je Kem u saopštenju
3 komentar(a)
Mihael Šumaher, Foto: Beta/AP
Mihael Šumaher, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 04.04.2014. 10:50h

Teško povređeni sedmostruki svjetski šampion Formule 1 Mihael Šumaher "pokazuje znake svijesti i buđenja", rekla je danas njegov agent Sabine Kem.

"Mihael napreduje na putu oporavka. Vjerujemo da će tako nastaviti. Mi smo i dalje optimisti", navela je Kem u saopštenju, i istakla da Šumaherova porodica ne želi da otkrije više detalja.

Inače, porodica teško povrijeđenog Mihaela Šumahera prebaciće legendarnog vozača iz bolnice u Grenoblu u rehabilitacionu kliniku, a ne u svoju kuću kako se spekulisalo i vjeruje da će se sedmostruki šampion Formule 1 probuditi iz kome.

Prijatelj Šumaherove porodice negirao je danas da će supruga teško povrijeđenog vozača potrošiti 10 miliona funti na izgradnju apartmana opremljenog kompletnom ljekarskom opremom kako bi se Šumaher prebacio u svoju kuću u Švajcarskoj, pošto su joj ljekari rekli da su šanse za njegov potpuni oporavak zanemarljive.

"Mihael će u nekom trenutku biti prebačen u rehabilitacionu kliniku, ali ne sada. Uvjereni smo da će se Mihael probuditi i zbog čega bi u njegovoj kući gradili objekte za čoveka koji je u vegetativnom stanju? To bi nagovještavalo da je slučaj beznadežan", rekao je prijatelj Šumaherove porodice, prenio je Eurosport.

Šumaher se nalazi na intenzivnoj njezi od 29. decembra, kada je u francuskom skijalištu Meribel pao tokom skijanja i teško povrijedio glavu.

On je u dva navrata operisan i uveden je u indukovanu komu. Njegovo stanje je stabilizovano poslije operacije, pošto je prvobitno ocijenjeno kao kritično.

Ljekari u Univerzitetskoj bolnici u Grenoblu od 30. januara postepeno bude Šumahera iz indukovane kome.

Šumaher je tokom karijere pobijedio u rekordnoj 91 trci. Iz takmičenja u Formuli jedan povukao se 2012. godine, pošto je osvojio sedam šampionskih titula.

Bonus video: