Policija spriječila tuču srednjoškolaca: Sve okončano sa nekoliko čvoruga

Nekoliko desetina đaka Mašinske, Medicinske i Gimnazije nakratko su se potukli juče oko podne iza zgrade „Simpa”
66 pregleda 39 komentar(a)
Masovna tuča, Foto: Stanko Radulović
Masovna tuča, Foto: Stanko Radulović
Ažurirano: 04.04.2014. 11:39h

Nekoliko đaka srednjih škola sukobilo se juče oko podne u blizini OŠ “Maksim Gorki”, a dogovorenu masovnu tuču spriječila je policija. U opštem metežu niko nije ozbiljnije povrijeđen, ali je nekoliko đaka imalo vidljive čvoruge i masnice.

Direktor Urgentnog centra Vladimir Dobričanin kazao je “Vijestima” da niko od đaka nije zatražio pomoć ljekara u toj ustanovi.

Nekoliko desetina učenika Mašinske i Medicinske, kojima su se pridružili i gimnazijalci, okupilo se oko podne u kvartu iza zgrade “Simpa”, a potom, po dogovoru, i pobilo, ali su se razbježali kada su ugledali policijsku patrolu.

Dvojica policajaca stigla su automobilom oko 12:30, a reporteri “Vijesti” vidjeli su najmanje 50 srednjoškolaca kako bježe - đaci Medicinske trčali su preko Bulevara revolucije prema Dječjem parku na Kruševcu, a ostali u suprotnom smjeru.

Više đaka potvrdilo je da su tuču dogovorili “mašinci” i “medicinari”, a osnovci tvrde da je bilo najmanje 100 “momaka”.

“Organizovali smo tuču preko telefona, a neki su dogovorili i putem Fejsbuka, mada izbjegavamo taj način, jer se budno prate naši profili. Vjerovanto su policajci tako i saznali za dogovorenu tuču... Dogovorili smo se da se po nekoliko učenika pobije na fer, ali nakon što je počela tuča, uletjeli su i drugi učenici", kazao je jedan od učenika Mašinske škole.

Učenici Medicinske škole nijesu željeli da govore o sukobu, a jedan od njih imao je vidljivu čvorugu na čelu. Gimnazijalac koji je bio na licu mjesta kazao je da je zakazana “fer tuča” prerasla u opšti sukob, ali da se nije dogodilo “ništa strašno” jer je stigla policija.

Na pomen razloga zbog kojih je tuča zakazana, svi su samo slijegali ramenima.

Pištolj - plastični kako misle osnovci, ili pravi?

Osnovci nijesu bili naročito impresionirani tučom, čak ni činjenicom da jedan od srednjoškolaca imao i pištolj, koji im je izgledao kao da je “plastični”.

“Baš ti policajci sve moraju da pokvare...”, kazao je vidno razočarani đak. Zakazane tuče đaka postale su česta pojava, a prethodna se odigrala nedavno u Kraljevom parku, gdje se okupilo više od stotinu đaka zbog najavljenog sukoba dviju učenica osnovnih škola.

Bonus video: