Srpsko izdanje knjige "Dosije Snouden" u prodaji

Autor knjige smatra da je Snouden izazvao jednu od najvećih špijunskih afera modernog doba
4 komentar(a)
Edvard Snouden, Foto: Reuters
Edvard Snouden, Foto: Reuters
Ažurirano: 03.04.2014. 15:17h

Izdavačka kuća "Evro-Giunti" objavila je danas srpsko izdanje knjige o Edvardu Snoudenu, najtraženijem američkom bjeguncu i najpoznatijem "uzbunjivaču" na svijetu "Dosije Snouden", dva mjeseca poslije svjetske premijere tog izdanja.

Knjiga višestruko nagrađivanog novinara britanskog lista Guardian Luka Hardinga "Dosije Snouden" odgovara na pitanja koja bi u eri Interneta trebalo da zabrinu svakog građanina svijeta, a ujedno otkriva šokantne podatke o radu i uticaju obavještajnih službi.

Autor knjige smatra da je Snouden izazvao jednu od najvećih špijunskih afera modernog doba, a prema nekim tvrdnjama uspio je da preuzme više od 15.000 fajlova australijskih obavještajnih službi, oko 58.000 fajlova britanskih i 1,7 miliona fajlova američkih obavještajaca.

Kompjuterski genije Edvard Snouden radio je kao jedan od 1.000 sistem administratora koji su imali pristup strogo povjerljivim fajlovima američke Nacionalne bezbjednosne agencije, a postao je najtraženiji bjegunac na svijetu kada je objavio podatke o metodama špijunaže i prisluškivanja.

Bonus video: