Joksimović vodio El Džaiš do istorijskog rezultata

"Svi u klubu su zadovoljni, jer je i izboren i plasman u Arapski kup šampiona, što klubu do sada nije polazilo za rukom", rekao je za “Vijesti” Joksimović
0 komentar(a)
Ažurirano: 04.04.2014. 11:05h

Da nije bilo slabog starta sezone (dva poraza u prva četiri kola), odbojkaši El Džaiša su, možda, mogli i do titule u Kataru, koju je na kraju odbranio Al Rajan.

Međutim, tim koji sa klupe predvodi bivši crnogorski selektor Ivan Joksimović i u kojem je jedan od najboljih igrača bivši primač servisa Budućnosti Bojan Đukić je trećim mjestom ostvario najbolji rezultat u klupskoj istoriji, od 2009. godine, kada je osnovan.

El Džaiš je, zapravo, na kraju imao isti broj pobjeda (16) i bodova (48) kao drugoplasirana Policija, ali slabiji set količnik (Policija 53:18, El Džaiš 52:20), te dva boda i pobjedu manje od šampiona Al Rajana.

"Svi u klubu su zadovoljni, jer je i izboren i plasman u Arapski kup šampiona, što klubu do sada nije polazilo za rukom. Zadovoljstvo je veće i zbog toga što smo do posljednjeg kola bili u trci za titulu i uspjeli da nadoknadimo zaostatak s početka sezone", kaže za “Vijesti” Joksimović, koji je El Džaiš preuzeo nakon četiri kola, kada je zbog slabog starta smijenjen Adel Sounun.

Joksimoviću je ovo drugi put da zauzme treće mjesto u prvenstvu Katara, jer je isti rezultat imao i 2007. godine sa Katar sports klubom.

"Ostaje žal za propuštenom šansom, jer smo posljednja četiri kola sa po 3:0 pobijedili Sad, Al Rajan, Khor i Al Arabi i svima jasno stavili do znanja da imamo kvalitet za titulu. Ali, skupo nas je koštao slab početak sezone, i izgubljene utakmice protiv Policije i Al Arabija, kada nije osvojen ni bod, te kasniji neplanirani poraz od Al Ahlija sa 3-1, takođe bez osvojenog boda. U drugom dijelu sezone izgubili samo jednu utakmicu, od Ahlija, a dobili smo sve ostale, prije svega glavne kandidate za titulu, Policiju, Al Arabi i Al Rajan", dodaje Joksimović.

Joksimovićev El Džaiš ima šansu da rezultatski bolje prođe na jednom od dva Kupa, Princ kupu od 26. aprila (u polufinalu igraju se Policijom) i Emir kupu od 6. maja.

"Igra koju smo imali u drugom dijelu prvenstva daje nam pravo na nadu. Ako se adekvatno pojačamo za predstojeće kupove, imamo šansu da prvi put uđemo u neko od finala i probamo da osvojimo neki trofej, što klubu do sada nije pošlo za rukom. Kupovi su ovdje jako važni, jer se za ta takmičenja dovode najbolji svjetski igrači", zaključio je Joksimović.

Bonus video: