Otvorena istraga o pogibiji dvojice radnika JP "Rasvjeta"

"Vijestima" je rečeno da su radnici i odgovorni u "Rasvjeti" pojasnili da je njihova ustaljena praksa bila da rade u dvije smjene i noću
20 komentar(a)
dalekovod mjesto nesreće Gornja Gorica, Foto: Zoran Đurić
dalekovod mjesto nesreće Gornja Gorica, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 03.04.2014. 06:51h

Policija, po nalogu tužioca Miroslava Turkovića, ispituje kako se 1. aprila u večernjim satima, dogodila tragedija u Gornjoj Gorici, kada su radnici javnog preduzeća "Rasvjeta" Damir Đokaj (30) i Nino Bajrami (30) poginuli na zadatku - kada je kran specijalnog vozila dohvatio žice dalekovoda u Ulici Borisa Kidriča.

Prvog dana policija je uzela u svojstvu građana izjave od radnika i poslovođa tog javnog preduzeća, tražeći odgovore kako je moguće i ko je dozvolio da se u mračnom naselju sijalice na rasvjeti mijenjaju oko 23 sata.

"Vijestima" je rečeno da su radnici i odgovorni u "Rasvjeti" pojasnili da je njihova ustaljena praksa bila da rade u dvije smjene i noću, jer su po mraku navodno bolje mogli da vide gdje ne rade sijalice na uličnoj rasvjeti.

Policija je od odgovornih tražila i informacije o tome ko je Đokaja i Bajramija poslao preksinoć u Gornju Goricu, koliko su bili obučeni za obavljanje tog posla, kao i to da li su imali adekvatnu zaštitnu HTZ opremu.

Opširnije u štampanom izdanju "Vijesti" za 3. april

Bonus video: