Boreta: Kažite nam da crknemo, a ne ovako

Boreta je ocijenio da će optuženi biti bliže slobodi, što se vijeće Vrhovnog suda bude bolje upoznalo sa predmetom...
417 pregleda 16 komentar(a)
Saša Boreta, Foto: Privatna arhiva
Saša Boreta, Foto: Privatna arhiva
Ažurirano: 03.04.2014. 19:18h

Saša Boreta, jedan od osuđenih za ubistvo policijskog inspektora Slavoljuba Šćekića, kazao je juče da nije dao novac i da nikoga nije podstrekavao na ubistvo.

On je na sjednici Vrhovnog suda rekao da su zaštićeni svjedok Zoran Vlaović i vlasnik Splendida Žarko Radulović, lažno svjedočili i da u njihovim izjavama nema ni trunke istine: "Sve je gola laž i nema trunke istine u iskazima Vlaovića i Radulovića. Optužnica protiv mene je prevara i nestinita. Mnogo poštenije bi bilo da su sudije Apelacionog suda, koje su potvrdile presudu Višeg, napisali - evo vam po 30 godina zatvora, pa crknite, a ne ovako", kazao je Boreta, na sjednici gdje se raspravljalo o žalbama na presudu za ubistvo Šćekića.

On je ocijenio da će optuženi biti bliže slobodi, što se vijeće Vrhovnog suda bude bolje upoznalo sa predmetom...

Advokat Branislav Durutović, tražio je od vijeća da procijeni da li je logično bilo da se navodno Boreta nakon samo desetak dana u zatvoru povjeri zaštićenom svjedoku, da su ubili policajca. Zaštićeni svjedok je na suđenju ispričao takvu verziju i objasnio da mu je Boreta kazao da ih je ubistvo koštalo kao dva ferarija.

Milan Čila Šćekić, kazao je da je osuđen, a da nikada nije imao priliku da postavi pitanje Vlaoviću. “U prvoj presudi Višeg suda sudije Lazara Akovića kojom sam oslobođen, piše da nema ni indicija da sam počinio ubistvo. Izgledom totalno odudaram od opisa ubice, jer ja nisam ta osoba. Ja definitivno nisam taj. Da li je cilj ove države da se sazna ko je ubica. Šta je ovo", kazao je on.

I advokat Dragoslav Ognjanović, kazao je se optužnica zasniva na svjedočenju Vlaovića

I advokat Dragoslav Ognjanović, kazao je se optužnica zasniva na svjedočenju Vlaovića, koga, kako je rekao, nijedno vijeće nije moglo uživo da ispita, već samo preko skremblovanog glasa i sakrivenog lika.

"Kada je odradio to što je odradio, Vlaović je nestao. Nijednog dokaza nema da je Čila Šćekić bio na mjestu ubistva, dok Vlaović ni u jednom iskazu nije pomenuo Ljuba Vujadinovića", kazao je Ognjanović.

Apelacioni sud potvrdio je presudu za ubistvo Šćekića, kojom su Boreta, Bigović, Čila Šćekić i Vujadinović osuđeni na po 30 godina zatvora.

U presudi piše da su Boreta i Bigović podstrekli na ubistvo, da je rafal ispalio Čila, koga je u automobilu čekao Vujadinović.

Bonus video: