"Fudbaleri" sada neće Veljovića za svjedoka

Prema optužnom predlogu, oni su 28. maja 2012. dali lažni iskaz pred sudom i svjedočili da je Ivan Bušković 7. marta 2012. godine u vremenu od 21 do 22 časa sa njima igrao fudbal
234 pregleda 20 komentar(a)
Ivan Bušković drugovi, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ivan Bušković drugovi, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 03.04.2014. 07:26h

Advokat Branislav Tapušković, najavio je da će u nastavku suđenja okrivljenima za davanje lažnog alibija Ivanu Buškoviću predložiti da se saslušaju tri visoka policijska funkcionera, koji će svjedočiti o navodnim zloupotrebama u načinu prepoznavanja osumnjičenih vezano za slučaj napada na novinarku "Vijesti" Oliveru Lakić.

Tapušković, koji je branilac Nikole Buškovića, nije želio da otkrije imena do sljedećeg ročišta 16. maja.

Nikola Bušković jedan je od okrivljenih za lažno svjedočenje i rođeni brat je osuđenog za napad na novinarku "Vijesti". Osim njega, optuženi su i njegovi drugovi Dragoslav Perazić, Ivan Siništaj, Borko Čađenović, Branko Bašović i Simo Đurović.

Prema optužnom predlogu, oni su 28. maja 2012. dali lažni iskaz pred sudom i svjedočili da je Ivan Bušković 7. marta 2012. godine u vremenu od 21 do 22 časa sa njima igrao fudbal.

U tom vremenu napadnuta je novinarka “Vijesti”. Sutkinja Željka Jovović 20. jula 2012. godine osudila je Ivana Buškovića na devet mjeseci zatvora zbog napada na Lakićevu.

Tapušković, koji se od nedavno pridružio podgoričkom advokatu Mirku Bogićeviću u branjenju Buškovića predložio je da sutkinja Nada Rabrenović sasluša još osam svjedoka.

Branilac Branka Bašovića, advokat Milovan Milošević, kao i njegove kolege, saopštio je juče da povlače svoj zahtjev da se kao svjedoci saslušaju Lakić, Miloš Šoškić i biši direktor policije Veselin Veljović.

Veljovićevo saslušanje odbrana je ranije tražila zbog njegove izjave u Osnovnom sudu krajem septembra 2013, kada je kazao da su mu starješine, koje su vodile istragu, saopštile da je Ivan Bušković nevin u zatvoru.

To je rekao u predmetu koji se vodi protiv njegovog bivšeg pašenoga i šefa obezbjeđenja Milenka Miće Rabrenovića, zbog ugrožavanja sigurnosti novinarke "Vijesti" i njene porodice.

"Od starješina koje su vodile istragu, kojima ne mogu da saopštim imena, čuo sam da je Bušković nevin u zatvoru”, rekao je tada Veljović.

U Osnovnom državnom tužilaštvu u toku je proces izviđaja po prijavi koju je Lakić podnijela nakon svjedočenja Veljovića. Veljović je nedavno saslušavan u tužilaštvu tim povodom, a izviđaj u tom predmetu još nije završen.

Bonus video: